Oletko jo tutustunut Materiaalitoriin?

30.10.2019

Materiaalitori on maksuton palvelu yrityksesi kiertotalouden edistämiseen. Palvelussa voit tarjota markkinoille yrityksesi sivuvirtoja ja löytää niille hyödyntäjän. Voit myös etsiä ilmoituksia materiaaleista tai tarjota esimerkiksi jätehuolto- ja asiantuntijapalveluja.

Materiaalitorin kehitys liittyy Motivan koordinoimaan kansalliseen teolliset symbioosit –toimintaan, jossa Kouvola Innovation on ollut alkuajoista lähtien mukana. Toiminnassa on tunnistettu tarve avoimelle valtakunnalliselle tietoalustalle materiaalien ja sivuvirtojen vaihdantaan ja sitä kautta kiertotalouden edistämiseen. Tähän tarpeeseen kehitetyn Materiaalitorin pilottikäyttö alkoi huhtikuussa. 

Materiaalitori liittyy myös ensi vuoden alusta voimaan tulevaan jätelain muutokseen. Uudistuksen myötä jätteen haltijan on etsittävä Materiaalitori.fi-tietoalustan avulla jätteelleen markkinaehtoista jätehuoltopalvelua, jos sitä ei ole löytynyt palvelun ulkopuolelta. Mikäli palvelua ei ole saatavilla, voi kunnan jätelaitokselta pyytää kunnan toissijaista jätehuoltopalvelua Materiaalitorin kautta. Lisätietoa asiasta löytyy Materiaalitorin sivuilta.

Lisää käyttäjiä ja materiaaleja toivotaan mukaan, joten kannattaa hyödyntää Materiaalitorin mahdollisuudet ensimmäisten joukossa.

 

www.materiaalitori.fi

https://www.teollisetsymbioosit.fi/