Musiikkiharrastus antoi perustan yrittäjyyteen

”Kannusteraha on julkista rahaa, meidän veroeurojamme, mutta toisaalta tällainen raha tulee lopulta kaupungin kassaan takaisin moninkertaisesti, kun yritys toimii paikkakunnalla”, yrittäjä Kari Änäkäinen pohtii.

Sisustuspuusepän palveluja tarjoava Puusepänverstas Änäkäinen on toiminut pari vuotta. Yrittäjä Kari Änäkäisen ydinosaamista ovat kalusteiden asennus- ja korjaustöiden lisäksi kitara- ja bassokaappien valmistaminen. Hän on tyytyväinen saatuaan kaupungin kannusterahaa kaiuttimien proto- ja demomallien tekoon sekä kitara- ja vahvistinvalmistajien messuille osallistumiseen.

”Tämä on todella hieno kädenojennus kaupungilta yrittäjälle. Materiaalit ovat kalliita ja tuotekehittely vie aikaa, mutta kannusteraha on mahdollistanut sen, että olen kehittänyt kaiutinkaappimallistoa laajemmaksi nyt entistä nopeammalla aikataululla.”

Vahvistimien ja kaiutinkaappien valmistajia on noin kymmenkunta Suomessa ja kotimaan markkinat ovat rajalliset. Hän toivoo saavansa tuotteitaan myös vientiin ja alustavia neuvotteluja on jo käyty yhden välittäjän kanssa.

”Kannusteraha on julkista rahaa, meidän veroeurojamme, mutta toisaalta tällainen raha tulee lopulta kaupungin kassaan takaisin moninkertaisesti, kun yritys toimii paikkakunnalla”, Änäkäinen pohtii.

Yrittäjä Kari Änäkäinen oli ollut kaupan alalla palkkatöissä yli kolmekymmentä vuotta, mutta jäänyt työttömäksi kaupan suljettua ovensa. Kitara- ja basistitaustan omaava Änäkäinen päätti vaihtaa alaa ja kouluttautui sisustuspuusepäksi ja yrittäjäksi. Musiikkitausta on antanut hyvän perustan yrittäjyydelle, sekä kaiutinkaappien tuotekehittelyyn että myös laajaan verkottumiseen muusikoiden kanssa.

www.änäkäinen.fi

Kuva: Jari Heikkilä

 

Takaisin.