Mika Lammi jäseneksi EU-komission alaiseen asiantuntijatyöryhmään

Kouvola Innovation Oy:n asiantuntija Mika Lammi on kutsuttu EU-komission alaiseen asiantuntijatyöryhmään, joka pohtii lohkoketjuteknologian teollisia muutosvaikutuksia. 

Komission alaisen tutkimuskeskuksen vetämässä Blockchain4EU –työryhmässä on 25 asiantuntijajäsentä, joista kaksi on Suomesta. Lohkoketjuteknologian käyttötarkoituksen pohjalta asiantuntijat jakaantuvat viiteen eri ryhmään: Supply Chains (Toimitusketjut), Authentication and Certification (Todentaminen ja Sertifikaatit), Intellectual Property (Aineeton pääoma), Energy (Energia) ja Advanced Manufacturing (Kehittynyt teollisuus)

Mika Lammi osallistuu Supply Chain –asiantuntijatyöhön, jossa pohditaan lohkoketjuteknologian hyödyntämistä logistiikassa ja toimitusketjuissa. Valinta ryhmään oli luontevaa, sillä Mika Lammi vetää Kouvola Innovation Oy:n hallinnoimaa kansainvälistä Smartlog –projektia, jonka keskeisenä tehtävänä on tavaravirran ja informaation uudenlainen tietohallinto.

”Tämä on hieno näköalapaikka, jossa saa alaan liittyvää viimeisintä tutkimustietoa ja pääsee verkottumaan eri maiden lohkoteknologian asiantuntijoiden kanssa. Omalta osaltani vien työryhmään tietoa muun muassa Smartlog-hankkeessamme tehdystä kehittämistyöstä”, Mika Lammi toteaa.

EU-komission alainen pääosasto ”Yhteinen tutkimuskeskus JRC” (EU Policy Lab of the Joint Research Center) vetää Blockchain4EU-projektia yhteistyössä ”Sisämarkkinat, teollisuus, yrittäjyys ja pk-yritykset”-pääosaston kanssa. Projekti on uudentyyppinen koeponnistus, jossa etsitään olemassa olevia, kehittyviä ja potentiaalisia lohkoketjuteknologiaan perustuvia applikaatioita teollisuuskäyttöön.

”Työryhmämme kokoontuu Brysselissä 15-16.11. ja uudestaan ensi vuoden tammikuussa. Asiantuntijatyön tuloksista tiedotetaan tämän jälkeen tarkemmin”, Mika Lammi kertoo.

#Blockchain4EU –projektista saa lisätietoa sivuilta http://blogs.ec.europa.eu/eupolicylab/

 

Kuva Johannes Wieh: Professori John Cohn, IBM (vas) ja Mika Lammi, älylogistiikan ja IOT:n asiantuntija, Kouvola Innovation Oy, vaihtoivat ajatuksia lohkoketjuteknologiasta Railforum 2017 –seminaarissa.

Lisätietoja: