Luontomatkailukeväälle vauhtia GoExposta

Repoveden-Verlan yhteisosasto messuilla on 6f10.

Monipuolinen Repoveden kansallispuiston ja Verlan maailmanperintökohteen matkailualue esittäytyy tulevana viikonloppuna GoExpo-messuilla Helsingissä. Tapahtumassa tavoitellaan luonnosta, kulttuurista ja aktiivisesta retkeilystä kiinnostuneita pääkaupunkiseutulaisia.

"Matkailuyhteistyö Repoveden-Verlan alueella on lisääntynyt tuntuvasti uusien yhteistyöprojektien ja yrittäjien verkostoitumisen kautta. Olemme pyrkineet tekemään alueella sijaitsevan maakuntarajan näkymättömäksi", toteaa VisitKouvolan luontomatkailun asiantuntija Päivi Tommola.

"Yhteistyö VisitKouvolan ja Metsähallituksen kanssa sujuu hienosti. Mäntyharju-Repovesi –reitti on suosittu etenkin maastopyöräilijöiden keskuudessa ja tuotteistaminen on hyvässä vauhdissa", sanoo Mäntyharjun kehitysyhtiön markkinointipäällikkö Olli Marjalaakso.
 
VisitKouvolan, Mäntyharjun ja Metsähallituksen yhteisellä messuosastolla tuodaan esille Repoveden-Verlan alueen luontomatkailua. Mukana osastolla alueen palvelutarjonnasta kertomassa ovat 60-vuotista taivaltaan Suomen Kultareitti –risteilyn kotisatamana juhlistava Orilammen maja, hyvinvointia, kokouksia ja kulttuuria tarjoava matkailukokonaisuus Woikoski Feeling, luonnonläheistä majoitustoimintaa ja näyttelyjä pyörittävä Linkkumylly, maastopyöräretkiä isännöivä Bikehike sekä luontomatkailun majoitus- ja ohjelmapalveluyritysten yhteistyöverkosto Repovesikeskus.
 
Kouvolan ja Mäntyharjun välissä, vain reilun kahden tunnin matkan päässä pääkaupunkiseudulta sijaitsevat Repoveden kansallispuisto, Verlan maailmanperintökohde ja Mäntyharju-Repovesi –reitti tarjoavat luonnosta ja kulttuurista kiinnostuneelle matkailijalle houkutuksia, joita on vaikea vastustaa. Lapinsalmen huikea riippusilta inspiroi rohkeustestiin, Verlan tehdasmuseoalue vie aikamatkalle 1800 –luvun loppuun ja vuoden 2015 retkikohteena palkittu Mäntyharju-Repovesi –reitti on maastopyöräilijöille kokemus vailla vertaa.

Retkeilyn monet mahdolliset muodot ovatkin eräs Repoveden-Verlan –alueen vahvuuksista; patikoinnin ja maastopyöräilyyn ohella alueen aktiviteettivalikoimaan kuuluvat mm. risteilyt, melonta ja geokätköily. Uusien kävijäryhmien myötävaikutuksella käyntimäärät Repoveden kansallispuistossa ovat viimeisen viiden vuoden kuluessa lähes kaksinkertaistuneet ja kasvu näkyy myös puistoa ympäröivissä kohteissa.
 
Repoveden-Verlan yhteisosasto 6f10 sijaitsee messujen Outdoor-puolella, joka on aktiivisen harrastamisen tapahtumakokonaisuus. GoExpo-messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 17-19.3.2017.