Livekuvaa asuntomessuilta 24/7: kouvola.live Tekoäly ja pilviteknologia käytössä asuntomessu-livessä

Asuntomessuilla Kouvolassa tuotetaan ensimmäistä kertaa LIVE-lähetystä koko messujen ajan. Koneälyä hyödyntävää automatiikkaa hyödyntävä kuukauden kestävän HD-tasoisen lähetyksen leikkaus tapahtuu pilvipalvelussa. Nyt yli 30 kameraa eri puolilla Kouvolaa lähettää kuvaa pilvipalvelinkeskukseen, jossa lähetys ohjataan. Näkymä messualueelle avautuu osoitteessa www.kouvola.live.

"Kokeilu on ollut teknisesti haastava. Tämänkaltaiseen monikameratoteutukseen tarvitaan yleensä kymmeniä ihmisiä, mutta nyt pystytysvaiheen jälkeen tekniikkaa ylläpitää vain n. 2-3 henkeä. Yöaikaan vastuu on tekoälyllä ja automatiikalla",  toteaa toimitusjohtaja Mika Rikkilä Suomen Datasafe Oy:stä. 
 
"Päälähetyspiste on rakennettu Suomen Datasafe Oy:n toimitiloihin, ja rinnakkainen lähetyspiste sekä editointi toimivat messualueella. Lähetysverkolle pohjana on oma valokuituverkko. Livestriimausta valmisteltiin kuukauden päivät noin kymmenhenkisellä työryhmällä, mutta tästä huolimatta messualue monine toimijoineen tarjosi kieltämättä haasteita", selvittää Mika Rikkilä.
 
"Olemme kuitenkin saaneet runsaasti ideoita ja oppia tällaisen hankkeen toteuttamisesta ja kustannustehokkaasta tuottamisesta", kertoo asiantuntija Reijo Saksa Kouvola Innovation Oy:stä.
 
Toteutus on tehty yhteistyössä Älykkäiden palveluiden kaupunkikeskusta ja Messualueena koko Kouvola -hankkeiden kanssa. Mukana on runsaasti myös paikallisia yrityksiä.
 
Lähetystä voi seurata täällä: www.kouvola.live
 
Kuvassa Mika Rikkilä.
 
LISÄTIETOJA: 
Mika Rikkilä, toimitusjohtaja, Suomen Datasafe Oy
p. 040 731 7716 
 
Reijo Saksa, kaupunkikehittämisen asiantuntija, Kouvola Innovation Oy
p. 020 615 1273