Lamykin´s Cookhouse viisi vuotta

Yuri Lamykinin unelma kävi toteen viisi vuotta sitten, kun hän avasi torin laidalle Kouvolan keskustassa oman ravintolan. Sittemmin Kouvolan keskustaan on avattu useita uusia ruokaravintoloita, mutta Lamykin´s Cookhousen konsepti on pääosin pitänyt ja ravintola on vakiinnuttanut paikkansa.

”Olemme onnistuneet löytämään oman kohderyhmämme ja paikkamme Kouvolan ruokaravintoloiden joukossa”, sanoo keittiömestari ja yrittäjä Yuri Lamykin.

”Jokaisen perustetun uuden ruokaravintolan tulo näkyy toki aina meilläkin hetkellisesti asiakasmäärän pienenä notkahduksena. Tilanne yleensä kuitenkin tasapainottuu melko nopeasti.”

 

Ensimmäiset kaksi vuotta olivat opettelua

"Pääosin haasteet ovat olleet taloudellisia", kertoo hyväntuulinen ravintoloitsija.

"Ravintolatilan remontti vaati ylimääräisiä varoja. Lisäksi kului ylimääräistä aikaa ja resursseja sopivan henkilöstön löytymiseen. Vei aikansa, että saimme ravintolan toimimaan tehokkaasti."

Hienosäätöä tehtiin myös ruokalistan kanssa.

”Ensimmäiset kaksi vuotta oli opettelua ja monesta asiasta on otettu opiksi”, kertoo Yuri Lamykin.

”Nyt arki rullaa suhteellisen tasaisesti. Viime vuosi oli oikein hyvä, mutta on edelleen liian aikaista väittää, että tämä olisi tuottoisa bisnes.”

 

Työvoimakustannukset yllättivät

Lamykin´s Cookhouse on ensimmäinen Yuri Lamykinin oma yritys, mutta kokemusta ravintolaliiketoiminnasta hän ehti ennen Suomeen tuloaan hankkia perustamalla eri puolille Venäjää franchising-ravintoloita. Maiden välillä on kuitenkin kulttuurieroja, jotka ovat tulleet yllätyksenä.

Erityisesti työvoimakustannukset Suomessa ovat olleet yllätys. Kalliin työvoiman takia yrittäjä on joutunut itse tekemään töitä suunniteltua enemmän. Mutta Yuri Lamykin ei valita.

”On raskasta tehdä pitkää päivää, mutta mikä tahansa työ on raskasta! Tässä työssä parasta on se, että palautteen saa välittömästi. Positiivinen palaute on palkitsevaa, ja se motivoi.”

 

Matalan kynnyksen palvelua Kinnosta

Yuri Lamykin on useaankin otteeseen keskustellut paitsi yrityksen perustamiseen liittyvistä asioista, myös erilaisista eteen tulleista tilanteista Kinnon asiantuntijoiden kanssa. Lamykin on kokenut palvelun helposti lähestyttäväksi ja toimivaksi. 

Kouvolassa onnistuu hyvin työn ja perhe-elämän yhteen sovittaminen. Kouvolan vuosina Lamykinin perhe onkin kasvanut vielä yhdellä lapsella, ja viime kuukaudet perheen äiti Tatiana on ollut äitiysvapaalla, työskenneltyään aikaisemmin itsekin perheravintolassa.

Yuri Lamykin sanoo, että perheen asuessa Moskovassa työmatka yhteen suuntaan vei puolitoista tuntia. Nyt Kouvolassa työmatkaan kuluu vain viisi minuuttia, mikä ilahduttaa koko kolmilapsista perhettä.

Millaisena ravintoloitsija näkee tilanteen seuraavien viiden vuoden kuluttua?

”Haluaisin nähdä säännölliset tulot, mitkä antavat mahdollisuuden kehittää ravintolaa ja saada vihdoin investoinnit maksettua takaisin”.

 

Teksti: Kirsi Markkanen
Kuva: Lamykin´s Cookhouse

Kuvassa Yuri Lamykin.