Kymen Granitella kolme pihakohdetta asuntomessuilla - Ammattitaidolla toteutetut pihakiveykset nostavat talon arvoa

Graniittituotteita ja pihakiviasennuksia tekevän Kymen Granite Oy:n asentajat tekivät ennen asuntomessujen avautumista pitkää päivää työskennellessään kaikkiaan kolmessa kohteessa. Toimitusjohtaja Mika Rahkonen kertoo asennusten hoituneen kuudessa viikossa, joihin sisältyi aikataulujen ja suunnitelmien jatkuvaa päivittämistä. 

 

Kymen Granite toteutti asentomessuilla kolme pihaa. Yrityksen omia graniittituotteita, portaita, muuri- ja paasikiviä, terasseja, Haapalan punaista ja Myllykosken ruskeaa löytyy Muusikon talosta ja Villa Elementistä. 

"Messutyömaalla omat työt on sovitettava muiden kohteissa työskentelevien kanssa yhteen niin, että kaikki saavat omat työnsä hyvässä järjestyksessä valmiiksi. Se tuo oman haasteensa toteutukseen", Mika Rahkonen sanoo.

"Aikataulun haasteellisuudesta huolimatta työt tulivat tehtyä suunnitelmien mukaan ja siinä aikataulussa kuin pitikin", kiittelee Mika Rahkonen asennustiimiä.

 
Jalostusaste määrää hinnan

Graniitti näyttää hyvältä uudiskohteissa, mutta sopii hyvin myös vanhoille pihoille. 

"Kivi ei myöskään ole niin kallis materiaali, kuin luullaan. Ammattimaisesti suunnitellut ja toteutetut kivirakenteet nostavat kiinteistön arvoa ja ovat todella pitkäikäisiä", Rahkonen huomauttaa.

"Kiven hinta on riippuvainen jalostusasteesta. Sahattu ja poltettu graniitti on kalliimpi kuin raakalohkottu tuote. Esimerkiksi lohkottu graniittireunakivi on hinnaltaan hyvinkin kilpailukykyinen."

Kymen Granite Oy:n kaksi louhimoa sijaitsevat Kouvolassa; Haapalasta louhitaan punaista ja Myllykoskelta ruskeaa graniittia. Haapalan tehtaassa tuotetaan ympäristökiviä pihakäyttöön ja tarvekiveä toimitetaan myös ulkomaille: Kiinaan, Puolaan ja Liettuaan.  

 

 kymengranite.com

Kuvateksti: Mika ja Tiina Rahkonen asuntomessuilla Muusikon talon terassilla. 

 

Teksti ja kuva: Kirsi Markkanen, Kouvola Innovation Oy