Kun asiat tekee hyvin, se palkitaan

Lähes puolet aloittavista yrityksistä lopettaa viiden ensimmäisen toimintavuoden aikana. CrossFit Kuusankoski perustettiin syksyllä 2014. Yrittäjänaiset kertovat kuulumisistaan nyt. 

”Haastavinta on ollut markkinointi”, tuumii tuore CrossFit-yrittäjä ja personal trainer Sanna Saku, joka syyskuussa 2014 perusti yrityksen yhtiökumppaninsa Terhi Suur-Nuujan kanssa.

”Tämän alan työssä on paljon mukavia asioita: valmentamista ja kanssakäymistä asiakkaiden kanssa. Se yllätti, että hallinnollista tekemistä riittää niin paljon. Sitä täytyy tehdä enemmän kuin itse valmennustyötä.”

Naisten yrityksellä on toimitilat Kymin Ruukin alueella, karismaattisessa tehdasmiljöössä, jonne muutaman viime vuoden aikana on kehittynyt oma yritysyhteisönsä, ja jonka kehittämiseen voimakkaasti UPM Kiinteistöjen ja Kouvolan kaupungin toimesta panostetaan.

”Lähipiirissämme on yrittäjiä ja apua ja vinkkejä jaetaan puolin ja toisin. Hyvä kirjanpitäjä on myös suuri apu”, Sanna Saku sanoo.

”Meidän hyväksemme on toiminut puskaradio ja asiakkaita on tullut sitä kautta. Nyt mietityttää yrityksen kehittäminen edelleen. Myös ajankäytön järkeistäminen on haaste.”

Yrittäjänaiset ovat tehneet tehtävän- ja vastuunjaon. ”Yrittäjyydessä parasta on tietynlainen vapaus ja se että on vastuussa itselleen. Tosin meitä on tässä kaksi yrittäjää samassa firmassa eli voi sanoa että on vastuussa myös toiselle että hommat toimii.”

”Yrittäjyys on meillä sisäänrakennettua. Jos jotakin haluaa, sen eteen on tehtävä töitä. Ja kun asiat tekee hyvin, poikii se työrintamalla aina jotain uutta!”

 

Kuvassa Terhi Suur-Nuuja (vasemmalla) ja Sanna Saku. 
Valokuva: Marko Tukiainen

Lue myös tämä.