Kouvolassa pääsee taas bussilla kansallispuistoon

Kouvolassa pääsee jälleen tänä kesänä bussilla Repoveden kansallispuistoon. Kouvolan Matkakeskuksesta Repoveden kansallispuiston portille liikennöivä bussi kuljettaa retkeilijöitä 8.6.-29.9.2019 välisenä aikana maailmanperintökohde Verlan ja Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kautta.

Matkakeskuksesta bussi lähtee tilausajolaiturista numero 7. Kyydin hinta on 5 € / aikuinen ja 2,50 € lapsi. Mukaan tulee varata käteistä, sillä matkaa ei voi maksaa pankkikortilla. Walttikortti käy maksuvälineeksi. 

Kansallispuistossa bussi ajaa Lapinsalmen sisääntuloportille. Lapinsalmella retkeilijöille on järjestetty riippusillan korvaava maksuton venekuljetus. 

Lapinsalmelta bussi jatkaa edelleen kääntöpaikalleen Orilammen majalle ja lomakeskukseen.

Kuljetukset hoitaa tänä vuonna Tilaustaksit K. Sydänmaanlakka Ky.

Pyörän saa mukaan ennakkovarauksella

Repovesibussissa on pyöränkuljetusmahdollisuus. Mukaan mahtuu kerrallaan enintään kolme polkupyörää ja paikkavaraukset pyörille pitää tehdä etukäteen, p.  040 546 6651.

Repovesibussin reitiltä löytyvät myös Keto-mökit, Valkealan opisto ja Seikkailuviikari. Bussireitin varrella, joskin etäämpänä, sijaitsevat myös Kirjokiven kartano ja Elvingin torni. Verlan maailmanperintökohde on yksi Kouvolan asuntomessujen oheiskohteista.

Repovedelle pääsee myös paikallisbussilla, joka kulkee Matkakeskuksesta Vuohijärvelle ja edelleen Lapinsalmen kautta Orilammelle. Osa busseista jatkaa Orilammelta Mäntyharjulle. Paikallisliikenteen vuoro liikennöi 3.6.-7.8.2019 välisenä aikana.

 

Repovesibussiesite ja aikataulut 2019