Kouvolalainen PackageMedia Elovenan voitokkaan pakkauksen takana

Raisio ja PackageMedia rakensivat Elovenan voitokkaan digitaalisen pakkauksen. Pakkaus palkittiin eilen 30.5. maailman suurimmilla graafisen alan messuilla Saksassa.

 

 

PackageMedia Oy on voittanut 30.5.2016 maailmanlaajuisen Xerox Best-of-the-Best kilpailun ensimmäisen sijan pakkauskategoriassa. Palkinto myönnettiin Düsseldorfissa, Saksassa, Drupa 2016:ssa, joka on maailman suurin graafisen teollisuuden messutapahtuma. PackageMedia Oy toteutti Raisiolle Elovena-pikapuuroon digitaalisen pakkausratkaisun, jossa yhdistettiin sosiaalinen media ja pakkaus innovatiivisesti.

”Kansainvälinen tuomaristo nosti toteutuksen selkeästi muiden yläpuolelle. Ratkaisumme erottui innovatiivisuudellaan ja eri digitaalisten kanavien hyödyntämisellä muista ratkaisuista. Kuluttajiin saatiin luotua tunteisiin vetoava yhteys nykyaikaisin keinoin”, kehuu PackageMedia Oy:n palvelu- ja kehitysjohtaja Vesa-Matti Marjamäki.

Elovena juhlisti 90-vuotista taivaltaan #hyväteväätelämään-pakkauskampanjalla pikapuuroissa. Kuluttajat saivat jakaa ohjeita hyvään elämään Elovena-kaurapuuromaistiaisen kautta. Pakkauksien ja sosiaalisen median kautta lähetetyt viestit julkaistiin pakkauksissa kaupan hyllyillä. Tämän lisäksi kuluttajat saivat lähettää postissa puuromaistiaisen henkilökohtaisella viestillä ystävälleen. Pakkauksista valmistettiin satoja eri versioita ja yli tuhat kuluttajaa sai henkilökohtaisen maistiaisen Elovena-pakkauksen.

”Elovenan 90 vuoden historia ja vahva läsnäolo joka kodissa muodostavat jo lähtökohtaisesti henkilökohtaisen siteen kuluttajien kanssa. Kuluttajat jakoivat lämpimiä ajatuksiaan kaikkein perinteisimmän välineen, Elovena-pakkauksen, kautta. Muunsimme pakkauksen sosiaalisen median alustaksi kaupan hyllyssä”, sanoo Raision brändi- ja strategiajohtaja Mika Kukkurainen.

”Xeroxin Best-of-the-best -palkintoa ei ole jaettu eurooppalaiselle toimijalle muutamaan vuoteen. Elovena-case on loistava esimerkki siitä, miten pakkauksia ja digitaalisia palveluita voi yhdistää. Tässä tapauksessa puheet elintarvikkeiden digitalisaatiosta ovat muuttuneet konkreettiseksi ratkaisuksi. Ihailtavaa edelläkävijyyttä Raisiolta”, sanoo PackageMedian toimitusjohtaja Mauri Reinilä.

***

Xerox Best-of-the-Best kilpailussa palkitaan vuosittain innovatiiviset ja onnistuneet graafisen alan ratkaisut eri kategorioissa. Palkinto jaetaan maailman suurimpien graafisen alan messujen, Drupan, yhteydessä Düsseldorfissa touko-kesäkuun vaihteessa.

PackageMedia Oy on digitaalisella painoteknologialla pakkauksia valmistava yhtiö. Yritys yhdistää pakkaukset ja digitaaliset palvelut patentoidulla menetelmällään. PackageMedia työllistää noin 20 henkilöä Kouvolasssa ja valmistaa miljoonia digitaalisia pakkauksia vuodessa. Palvelu on kehitetty mm. TEKESin ja Kouvola Innovationin myötävaikutuksella.

Elovena on yksi Suomen arvostetuimmista elintarvikebrändeistä. Tuotenimen omistaa Raisio-konserni. Elovena-tuoteperheeseen kuuluu mm. pikapuurot, välipalakeksit, -patukat ja -juomat, murot, myslit, hiutaleet ja leseet. www.elovena.fi

 

Lisätietoja:

PackageMedia
Palvelu- ja kehitysjohtaja Vesa-Matti Marjamäki, vesku@packagemedia.fi
Puh.050 545 6008

Toimitusjohtaja Mauri Reinilä, mauri.reinila@packagemedia.fi
Puh.040 545 3497

Raisio
Brändi- ja strategiajohtaja Mika Kukkurainen, mika.kukkurainen@raisio.com
Puh. 050 572 3817