Kouvola from the Sky –dronevideokuvauskilpailun voittajat palkittiin

Kouvola from the Sky –dronevideokuvauskilpailun voittajat palkittiin torstai-iltana 7.12.2017 Kouvolan kaupungintalolla. Kilpailussa oli kaksi sarjaa: Urban view, jossa taltioitiin Kouvolan rakennettua ympäristöä sekä Nature view, jossa aiheena oli Kouvolan luonto.

Molempiin sarjoihin tuli määräaikaan mennessä viisi kilpailutyötä. Dronevideokuvauskilpailu herätti mielenkiintoa myös Kouvolan ulkopuolella. Kilpailun suojelijana toimi kaupunginjohtaja Marita Toikka.

SIJOITUKSET
Urban view – sarja, Kouvolan rakennettu ympäristö 

  1. sija      Markus Kopponen, Jämsä        
  2. sija      Mikko Hovi, Kouvola                
  3. sija      Jarno Laitinen, Kouvola           

”Tavoitteenani oli tehdä tunnelmallinen ja positiivisen kuvan Kouvolan seudusta antava video. Tässä 90 sekunnin koosteeni kauniista kaupungistanne”, totesi Markus Kopponen kilpailutyönsä saatesanoissa. Raati valitsi Kopposen työn sarjan voittajaksi yksimielisesti. Kaupunkia oli kuvattu monipuolisesti ja tunnistettavasti, videossa on vahva tunnelma ja se sai aikaan kylmät väreet, perusteli raati.

Toiseksi sijoittunut Mikko Hovi oli kuvannut Kouvolan rakennettua ympäristöä useissa taajamissa. Jarno Laitinen kuvasi Kouvolan vahvuuksia: rautateitä, urheilupaikkoja ja asuntomessualuetta.

Nature view – sarja, Kouvolan luonto

  1. sija      Marko Reinikainen ja Harri Halonen, Kouvola
  2. sija      Markus Kopponen, Jämsä
  3. sija      Piia Niemi, Helsinki 

Voittajatyön kuvauspaikkoja olivat muun muassa Repovesi, Siikakoski, Jyräänkoski, Verla ja Jaala. Tekijöiden ideana oli saada luontoa mahdollisimman rikkaana esille, erityisesti Kouvolan upea vesistö. Raadin mielestä tekijät ylsivät tavoitteeseensa loistavasti, kokonaisuus oli kaunis ja kuvakulmat ja kuvauskohteet monipuoliset.
 
Toiseksi sijoittunut työ esitteli Kouvolan luontoa Repovedellä, Kymijoella, Käyrälammella ja Kuusankoskella. Kolmannelle sijalle pääsi maastopyöräilijän kokemusta Repoveden syksyisestä luonnosta esitellyt video.

Sarjojen voittajat palkittiin 2000 euron ja toiseksi sijoittuneet 500 euron lahjashekillä. Muille annettiin Kouvola-aiheinen tuotepalkinto.

Kouvola from the sky –dronevideokuvauskilpailun idea tuli Positiivisten Ihmisten Kouvola –yhteisöltä ja sen kanssa kilpailun toteuttivat Kouvola Innovation Oy ja Kouvolan kaupunki. Kilpailuvideoista haettiin samalla Kouvola Innovation Oy:n ja Kouvolan kaupungin markkinointikäyttöön soveltuvaa videomateriaalia.

Voittajat valinneeseen raatiin kuuluivat Juha Huhtala ja Tommi Viljakainen Positiivisten Ihmisten Kouvola –yhteisöstä, Tea Salonsaari Kouvolan kaupungilta sekä Raija Sierman, Kirsi Markkanen ja Pirjo Vuorenpää Kouvola Innovation Oy:stä. 

Katso voittajatyöt alta:

Lisätietoja:

Juha Huhtala, Positiivisten Ihmisten Kouvola PIK
p. 040 763 1318