Kouvola selkeä ykkönen Pohjois-Euroopan logistiikkakeskuksena

Tiedote 1.6.2016

Kouvola on selvä ykkönen Pohjoismaiden ja Baltian maiden logistiikkakeskusten vertailussa. Euroopan tasolla Kouvola sijoittuu 32. sijalle viimeisimmässä vertailussa, jossa oli mukana 300 kohdetta 30 eri maasta. 

”Kohteita arvioitiin 40 eri kriteerillä ja 16 eri teemassa. Kouvolan vahvuuksina pidettiin sijaintia, logistisia palveluja ja yhteensopivuutta eri kuljetusmuotojen välillä”, kertoo kehittämispäällikkö Simo Päivinen Kouvola Innovation Oy:stä.  

Euroopan logistiikkakeskusten vertailun tekee Deutsche GVZ-Gesellschaft, joka on Saksan logistiik-kakeskusten liitto. Tämä puolueeton elin arvioi keskuksia viiden vuoden välein. Edellisellä kerralla suomalaiset eivät pärjänneet. 

Kouvola on ainoana Suomessa EU:n liikenteellisen ydinverkon (Trans European Network) auto- ja rautatieliikenteen terminaalikeskus. Kouvolan läpi kulkee vuosittain noin 8 miljoonaa tonnia rahtia, josta noin kaksi miljoonaa tonnia käsitellään täällä. Rahtivirtojen odotetaan entisestään kasvavan, kun kuljetuskäytävä Pohjois-Euroopan ja Aasian välille saadaan kehitettyä. Pohjoismaiden logistiikkakeskuksena (Hub) Kouvola on todennäköisin vaihtoehto, josta yhteistyöneuvottelut jat-kuvat muiden pohjoismaiden ja muiden kuljetuskäytävän solmupisteiden välillä. 

”Jatkamme edelleen logistiikan alan kehitystyötä, johon kaupunki on hyvin sitoutunut. Sijoittumisemme korkealle Euroopassa on palkinto koko maakunnalle, sillä kehitämme koko aluetta ja teemme hyvää yhteistyötä muun muassa HaminaKotka–sataman kanssa”, Päivinen huomauttaa. Deutsche GVZ-Gesellschaft : www.gvz-org.de/