Kouvola näyttävästi esillä MATKA2019 -messuilla

Kouvola osallistuu muutaman vuoden tauon jälkeen omalla osastollaan MATKA2019 –messuille Helsingissä. Ensi kesän Kouvolan Asuntomessut on tärkeä syy tämän vuoden messuosallistumiselle. Tavoitteena on lisätä Kouvolan tunnettuutta ja saada ”Kouvola kartalle” ihmisten mielissä. Onhan MATKA2019 –messut Pohjoismaiden suurin matkailualan tapahtuma.

”Kouvolan messuosasto ilmentää monitahoisen Kouvolan erilaisia piirteitä ja kohteita. Tavoitteenanne on saada messuilla kävijät kiinnostumaan ja yllättymään kaupungin tarjonnasta sekä herättää heissä halu tulla Kouvolaan”, kertoo Raija Sierman, Kouvola Innovation Oy:stä. VisitKouvola vastaa messuosallistumisesta.

Kouvolan osastolla on mukana kymmenkunta paikkakunnan yritystä henkilökuntineen. Matkailun pääkohteistamme ovat mukana Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy, Arboretum Mustila, Ankkapurhan kulttuuripuisto, Repovesi, Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo ja UPM Verlan tehdasmuseo.

Lisäksi osaston myyntitiskillä tuotteitaan ja kouvolalaisia makuja esittelevät Kouvolan lakritsi Oy, Mustila Viini Oy ja Littlebit Design Oy. Kouvolan kaupungin Asuntomessutoimisto käynnistää osastolla myös asuntomessulippujen ennakkomyynnin.

Kouvolan elintarviketeollisuutta edustava Kaslink Foods Oy toimittaa mustikkakaurajuomaa tarjottavaksi messuosastolla vieraileville. Lisäksi Kouvolan Lakritsi Oy sponsoroi matkamessuosaston asusteita.  Tämä on esimerkki elinkeinomarkkinoinnin yhteistyöstä, jota kehitetään Messukohteena koko Kouvola –hankkeessa.

Asuntomessukesää varten on tuotettu laaja Kouvolan matkailuesite, jota on painatettu suomen lisäksi englanniksi ja venäjäksi. Se tulee ensijakeluun messuosastolle. Osastolla tehdään myös livekuvausta, jota jaetaan sähköisissä kanavissamme. Näin osaston tunnelmia pääsee seuraamaan muun muassa VisitKouvolan ja Kinnon nettisivuilta ja some -profiileista!

Messuosasto suunniteltiin ja toteutettiin kouvolalaisin voimin

Kouvolan 90 neliön osasto on suunniteltu ja toteutettu paikallisin voimin. Messuosaston idea syntyi VisitKouvolan järjestämässä ideakilpailussa, jonka voitti Pia Hiltusen ja Jenni Aution suunnittelema ehdotus. Heidän kanssaan ideaa on entisestään työstetty yhteisvoimin toimivaksi messuosastoksi.

Osaston kalusteiden ja muun rekvisiitan toteuttamisessa on myös käytetty kouvolalaista osaamista mahdollisuuksien mukaan, oman jälkensä osastoon ovat tuoneet KSAO, Rakennuspalvelu Timo Rämä Ky, Mainostoimisto Sepeteus Oy, Ripsal Tekstiili ja sisustussuunnittelu Tunnelmantekijä.

Osaston teknisestä rakentamisesta vastaa Suomen Messut.

 

Lisätietoa: