Kouvola mukana Lakeland - Visit Lahti -osastolla Matka2020-messuilla

"Matkailumarkkinoinnin kuntarajat voi hiljalleen unohtaa"

 

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma, Matka2020, järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 16.-19.1.2020. VisitKouvola on näytteilleasettajana Lakeland – Visit Lahti -osastolla.

Matkamessut kokoavat Helsingin Messukeskukseen lähes 1000 matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä yli 80 maasta. Messujen tämän vuoden teemoja ovat vastuulliset elämykset sekä perhematkailu.
 
Maakunnallisen markkinointi- ja myyntiyhtiön, Lahden seutu – Lahti Region Oy:n kaikki yhteistyökunnat ovat edustettuina Matka2020-messujen Lakeland – Visit Lahti -osastolla. Osastolla on näytteilleasettajana myös VisitKouvola ja Kouvolan matkailutarjonta. 
Kouvola Innovationin kehittämispäällikkö Kirsi Vainio sanoo iloitsevansa Lahden seudun kanssa tehdyn yhteistyön helppoudesta ja sujuvuudesta. 
 
"Matkailumarkkinoinnin kuntarajat voidaan pikkuhiljaa unohtaa. Eihän asiakaskaan niitä mieti, kun etsii itselleen tai perheelleen sopivaa tekemistä tai majoitusta", Vainio toteaa.
 
Kouvolan messuteemat kietoutuvat Kymiringin ja heinäkuisen MotoGP:n sekä keväällä avautuvan Kimolan kanavan ympärille.
 
"Lähilomailu- ja perhematkailu ovat juuri nyt pinnalla ja yksi messujenkin teemoista. Uskomme, että Kimolan kanava lisää lähimatkailua Kouvolan seudulla. Kanava avaa sisävesireitin Päijät-Hämeestä Vesijärveltä Päijänteen ja Ruotsalaisen kautta aina Pielaveden Konnevedelle asti. 5,5 kilometrin mittainen ja yli 70 metriä pitkän tunnelin sisältävä kanava itsessään on nähtävyys muillekin kuin veneilijöille. Kanavan lisäksi veneilijöitä varten rakennetaan parhaillaan Kouvolaan Virtakiven satamaa", Vainio kertoo.
 
Lahden seutu - Lahti Region Oy:n toimitusjohtaja Raija Forsman sanoo, että Kimolan kanava yhdistää Kouvolan Järvi-Suomeen ja tuo seudulle uusia maakuntamatkailun mahdollisuuksia sekä yrittäjiä. 
 
"Päijät-Häme on yksi Suomen sisävesisatamarikkaimmista maakunnista. Iitissä sijaitseva Kimolan kanava avaa sisävesillä liikkumiseen uuden väylän ja suunnan. Yhteistyömme Kouvolan kanssa muiltakin osin on tiivistä, sillä Iitin KymiRing ja ensi kesän suurtapahtumat mm. MotoGP täyttävät kummankin kaupungin ja lähikuntien majoituskapasiteetin viimeistä petipaikkaa myöten", hän sanoo.
 
Forsmanin mukaan kestävän matkailun teeman ympärille rakentuvat Matka2020-messut ovat luonnollinen paikka nostaa esille myös Salpausselkä Geopark sekä Lahden tuleva Euroopan ympäristöpääkaupunkivuosi 2021 ja erityisesti matkailun valmistautuminen kestävän matkailun kehittämiseen yhteistyössä yrityskentän kanssa.