Kouvola digitalisoi kansallispuiston elintarvikepakkaukseen

Tiedote 3.3.2016

Virtuaalitekniikka yhdistää toimialoja.

Kouvolan Valkealassa sijaitsevasta Repoveden kansallispuistosta on luotu oma virtuaalinen esittely. Puiston valittuihin kohteisiin pääsee tutustumaan Virtual Reality eli VR-ympäristössä.

- Repovesi on tietääksemme ensimmäinen kansallispuisto Suomessa, jota esitellään omalla mobiiliapplikaatiollaan. Esimerkiksi Lapinsalmen mahtavalta riippusillalta voi nähdä pilvien kiitävän ylitse ja katsella maisemia 360-astetta, sanoo matkailuneuvontapäällikkö Raija Sierman Kouvola Innovation Oy:stä. 

Virtuaaliesittely on yhdistetty maistuvaan tuotteeseen eli Kouvolan Lakritsin lakupakkaukseen. Pakkaus sisältää 3D-lasit ja kartonki lasien kehykset. Kun lasit on ohjeen mukaan koottu, käynnistetään älypuhelimen applikaatio ja sijoitetaan puhelin laseihin. Katsoja voi siis nauttia palkittua lakua samalla, kun tutustuu Repoveden talvimaisemiin.

Virtuaalitodellisuus on luotu paikallisin voimin. 

- Oli mahtavaa olla mukana toteuttamassa hanketta yhdessä kouvolalaisten yritysten kanssa. Harvoja asioita pääsee tekemään ensimmäisenä maailmassa ja on hienoa, että pystyimme yhdistämään elintarvikkeet, pakkauksen, virtuaalitodellisuuden ja matkailun. Voimme luvata, että tulemme tarjoamaan vastaavia palveluja jatkossa laajemminkin, vahvistaa PackageMedia Oy:n myynnistä ja kehittämisestä vastaava Vesa-Matti Marjamäki.
 
Kouvola Innovation Oy on Kouvolan seudun kehittämisyhtiö. VisitKouvola toimii osana yhtiötä kehittäen Kouvolan seudun matkailua yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa.