Kotimajoitusta kaivataan Itä-Länteen

Perjantai, 1. heinäkuu 2016 to Sunnuntai, 3. heinäkuu 2016

Kouvolan Itä–Länsi -tapahtuma kokeilee sosiaalista mediaa yhdistämään Kouvolasta majoitusta etsivät ja majoitusta tarjoavat yksityishenkilöt sekä majoitusyrittäjät. 

Kouvolan hotellit ovat käytännössä loppuunmyytyjä Kouvolan Itä–Lännen aikaan 1.–3. heinäkuuta. Viikonlopun aikana kaupunkiin odotetaan jopa 15 000 tilaisuuskävijää. 
Osa tapahtumaan saapuvista vieraista kaipaa majoitusta nimenomaan tapahtumapaikalta Kouvolasta. Sopivan majoituksen löytyminen saattaa nousta esteeksi ulkopaikkakuntalaisille osallistua Itä–Länteen. Vastaava tilanne koskee muitakin Kouvolassa järjestettäviä suurtapahtumia.
- Majoituskapasiteetti Kouvolassa on täyttynyt vauhdikkaasti. Haluamme Kirkkopäivien kokeilun innoittamana tarjota kotimajoitusta, jotta kaikki tapahtumaan hamuavat pääsevät paikan päälle, Itä–Lännen hankejohtaja Harri Liekola kertoo.
 
Majoitustilaa Facebookista
Itä–Länsi perusti kotimajoituksen Facebook-ryhmän vieraita varten. Ryhmä tarjoaa paikan, jossa majoituksen etsijät eri puolelta Suomea ja sitä tarjoavat paikkakuntalaiset voivat kohdata toisensa. Kotimajoituksen ryhmään voi liittyä kuka tahansa, joka on luonut profiilin Facebookiin, ja joko ilmoittaa majapaikkansa tai pyytää yösijaa Itä–Länsi-viikonlopun ajaksi.
- Paikallisesti ryhmästä tiedotetaan yhteistyössä Kouvola Innovation Oy:n VisitKouvolan kanssa. Ryhmä on hyvä kanava myös Kouvolan seudun majoitusyrityksille, joilla on vielä vapaata kapasiteettia tapahtuman aikana, Kirsi Vainio VisitKouvolasta toteaa. 
- Kotimajoituskampanjassa yhteisöllisyys on tärkeä asia. Toivottavasti mahdollisimman moni kouvolalainen tarjoaa yöpymispaikkaa omasta kodistaan. Tässä on myös oiva mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin. Toivomme, että kokemukset ovat myönteisiä, Liekola kertoo.
 
Ohjeita kotimajoitusta tarjoavalle
Ryhmän kautta toteutuvat majoitusratkaisut järjestyvät täysin yksityisten ihmisten tai majoitusyrittäjien välisinä sopimuksina. Itä–Länsi järjestäjineen eivät ole vastuussa Facebook-ryhmän kautta sovituista majoituksista, eivätkä tarkista majoituspaikkoja tai majoittujia etukäteen. Osapuolet sopivat keskenään säännöistä ja mahdollisista korvauksista. Mikäli raha liikkuu, kotimajoittajan on selvitettävä verotusasiat. 
- Työ- ja elinkeinoministeriö on julkaissut tuoreen netistä löytyvän oppaan ”Ohjeita kotimajoitusta tarjoavalle”, johon kannattaa tutustua, vinkkaa Kirsi Vainio.
- Facebook-ryhmässä majoitusta tarjoavan on tärkeä kertoa missä yöpaikka sijaitsee, kuinka monta henkilöä sinne voi majoittua ja kuinka moneksi yöksi. Tärkeää on myös infota, millaisia rajoitteita kotimajoituksessa on. Lisäksi on hyvä tehdä selväksi tarvitseeko majoittujan tuoda omat liinavaatteet ja onko kodissa lemmikkejä. Myös majoittujan on hyvä tarkentaa mahdollisia rajoituksia tai sijaintitoiveita, Liekola neuvoo.
 
Matkailijat huomioidaan Itä-Lännen aikana
Kotimajoituksen Facebook-ryhmä on avoin kanava myös paikallisille matkailuyrittäjille, jotka voivat kertoa vapaista majoitustiloistaan Itä–Lännen aikana. 
- Matkailuneuvonta on tapahtumapaikalla peliviikonloppuna. Visitkouvola.fi -nettisivuilla on laajasti tietoa Kouvolan seudun majoitusvaihtoehdoista sekä muusta palvelutarjonnasta. Toivomme myös keskustan yritysten huomioivan tapahtuman tuomat asiakasvirrat, Vainio huomauttaa.
 
Kotimajoitusta Kouvolan Itä–Lännessä
Ryhmä Facebookissa: Itä-Länsi kotimajoitus: https://www.facebook.com/groups/1181869225170187/
 
Etsi majoitusta Kouvolassa: www.visitkouvola.fi
 
Kouvolan Itä–Länsi www.ita-lansi.fi
 
 
Lisätietoja:
Harri Liekola, hankejohtaja
Itä–Länsi 2016, Kouvolan Pallonlyöjät
puh. 040 570 4182