Kinno kartoittaa yritysten kansainvälistymistarpeita

Kouvola Innovationissa vuosi 2017 on nimetty kansainvälistymisen teemavuodeksi. Parhaillaan kartoitetaan Kouvolan seudun yritysten tarpeita, jotta niille osataan antaa oikeanlaista selustatukea niiden laajentaessa toimintansa ulkomaanmarkkinoille.      

Kouvolan ja Iitin yrityksiä kontaktoi projektityöntekijä Aira Ranta. ”Kontaktoitavia yrityksiä on satakunta, ja olen toistaiseksi soittanut noin 20:een. Yritykset ovat suhtautuneet kyselyyn hyvin myönteisesti. Usealla on kansainvälistymissuunnitelmia, tai ainakin kiinnostusta kansainvälistymiseen. Haasteelliseksi kansainvälistyminen kuitenkin koetaan ja siihen liittyvä tieto ja tuki olisi tervetullutta”, sanoo Aira Ranta.

Yritysten tarpeiden ja toiveiden perusteella kootut kansainvälistymisen tukitoimenpiteet otetaan käyttöön vuoden 2017 aikana. Toimenpiteiden tai palveluiden sisältö tarkentuu yrityskontaktoinnin edistyessä ja yrityksistä tulleiden toiveiden karttuessa.

”Tarkoituksena on kuitenkin auttaa ulkomaanmarkkinoille sellaisia yrityksiä, joilla perusvalmiudet ovat olemassa. Liian kevyin eväin liikkeelle lähtevä yritys tulee helposti ottaneeksi liian suuria haasteita yrityksen resursseihin nähden”, painottaa Kouvola Innovationin toimitusjohtaja Martti Husu. 

Pk-yritykset saavat Kinnosta tukea kansainvälistymiseen jo nyt. IBiK-hanke tukee yrityksiä muun muassa markkinoinnissa, yhteistyökumppanihaussa ja immateriaalioikeus-asioissa. IBiK järjestää syyskuussa myös kasvuhaluisten yritysten  KasvuCampin  Kouvolassa.

 

Kuvateksti: Lumon on Yksi Kouvolan suurimmista vientiyrityksistä.