Kiihdyttämö Kouvola –ohjelman kasvurahoituksen voittaja valittu

Tiedote - 1.6.2017

Potentiaalisia kouvolalaisia kasvuyrityksiä valmentava ensimmäinen Kiihdyttämö Kouvola –kilpailu on ratkennut. Voittajaksi valikoitui Elina Laaksosen liikeidea kotimaisesta, luonnonmukaisesti tuotetusta kasvipohjaisesta juomasta. Voittaja saa palkinnoksi 15 000 euron suuruisen pääomalainan.

Elina Laaksonen vakuutti valintaraadin pitchauskilpailussa neljän mukaan kutsutun kasvuyrityksen kesken. Raati totesi voittajasta, että kyseessä on varhaisessa kehitysvaiheessa oleva korkean riskin hanke, jossa kuitenkin oikein toteutettuna voi olla hyvää kasvupotentiaalia ja ainesta nopeaan kansainväliseenkin kasvuun.

Kouvolan Kauppakerho Oy ja Kouvolan Liikemiesyhdistys ry tekevät voittajayritykseen pääomaehtoisen sijoituksen, varmistaen näin toiminnan alkurahoituksen. Pääyhteistyökumppani tänä vuonna on Kymenlaakson Osuuspankki.

Muut pitchaukseen osallistuneet kilpailijat olivat:

  • Envion Oy, Tarmo Paloniemi ja Tommi Laitinen, ideallaan juurikääpää torjuvan suoja-aineen uudenlaisesta levittämismenetelmästä
  • Ramotec Oy, Vesa-Matti Moilanen, lasista valmistetulla pientalojen kattoelementtiratkaisulla ja
  • Oy Arakna Ab, Raimo Kantoniemi, erityyppisten turvajärjestelmien kehitysideoillaan.

Kilpailun valintaraatiin kuuluivat Pekka Floman Kouvolan Liikemiesyhdistyksestä, Jouko Eloranta Kouvolan Kauppakerho Oy:stä, Matti Arola Kymenlaakson Osuuspankista, itsekin startup-yrittäjänä toiminut Vesa-Matti Marjamäki, yrittäjä Jari Simola, yrittäjä Matti Kulla sekä Heikki Melolinna Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta.

Kiihdyttämö Kouvolan muita yhteistyökumppaneita olivat Kymenlaakson kauppakamarin Kouvolan osasto, Kouvolan Nuorkauppakamari ja Kouvola Innovation Oy, joka järjesti yrityksille strategia- ja sopimusvalmennusta sekä myyntiin ja esiintymiseen liittyvää koulutusta.

Kiihdyttämö Kouvola -ohjelman tavoitteena on antaa valmennusta ja rahoitus voimakkaaseen kasvupyrähdykseen vähintään yhdelle kasvukelpoiselle ja –haluiselle yritykselle jatkossa vuosittain. Pääpalkinnon rahoituslähde on vaihtuva.

Lisätietoja: