Kansainvälisessä matkailumarkkinoinnissa yhdistetään voimia

Alueet Helsingistä itään tiivistävät yhteistyötään ja panostavat Visit Finlandin koordinoimana yhdessä alueen tunnettuuden lisäämiseen kansainvälisillä markkinoilla. Alueet ovat keränneet yhteiseen markkinointibudjettiin 50 000 euroa vuodelle 2018, ja Visit Finland on sitoutunut tukemaan alueyhteistyötä omissa toimenpiteissään. Ensimmäisessä vaiheessa kasvua haetaan erityisesti saksankielisen Keski-Euroopan alueelta.

- Yhteistyö on lähtenyt käyntiin vauhdilla ja meidän näkökulmastamme on erityisen hienoa, että alusta asti tahtotilana on ollut löytää pysyvä, yhteinen toimintatapa yli aluerajojen, iloitsee alueyhteistyötä koordinoiva Asta Laaksonen Business Finlandin Visit Finland -yksiköstä.
 
- Kotkan-Haminan seutu, Kouvolan, Loviisan ja Porvoon alue on matkailullisesti sisällöltään rikas. Kotkan upeat kaupunkipuistot ja Merikeskus Vellamo sekä Langinkosken keisarillinen kalastusmaja ja Haminan idyllinen ympyräkaupunki huokuvat Vanhan Suomen kansainvälistä historiaa.

Kouvolan kärkikohteet Repoveden kansallispuisto, Unescon maailmanperintökohde Verla, Tykkimäen huvipuisto ja Arboretum Mustila innostavat matkailijoita. Vanha Porvoo ja porvoolaiset upeat ravintolat kokonaisuutena sekä alueen monipuolinen saaristo tarjoavat puitteet pidempäänkin oleskeluun alueellamme, toteaa matkailu- ja markkinointipäällikkö Sari Myllynen Porvoon kaupungilta.

- Vetovoimatekijöiden listaa voisi jatkaa loputtomiin, yhdessä olemme enemmän, Myllynen jatkaa.

- Työstämme parhaillaan yhteistä kesän viikko-ohjelmaa, johon kerätään alueiden parhaat palat. Syksyllä osallistumme yhdessä saksankielisille markkinoille suunnattuihin workshoppeihin sekä järjestämme yhdessä Visit Finlandin kanssa matkanjärjestäjien tutustumismatkan alueellemme, kertoo yhteistyön konkreettisista toimenpiteistä Cursor Oy:n matkailupäällikkö Sanna Nikki Kotkasta.
 
Yhteistyön yhtenä tavoitteena on vahvistaa matkailuosaamista ja jakaa tietoa. Matkailijat eivät tunnista kuntarajoja ja toivottavasti alueen yrityksetkin verkostoituvat sekä syntyy uusia tuotteita. 

-VisitKouvola kutsuu Helsinki East-alueen yrityksiä huhtikuussa Pietariin markkinoimaan, mainitsee matkailun kehittämispäällikkö Kirsi Vainio Kouvola Innovation Oy:stä.
 

Lisätietoja:

Kouvola Innovation Oy / VisitKouvola, matkailun kehittämispäällikkö Kirsi Vainio
kirsi.vainio@kinno.fi, puh. 020 615 5885

Cursor Oy / Kotkan-Haminan seutu, matkailupäällikkö Sanna Nikki
sanna.nikki@cursor.fi, puh. 040 190 2585
 
Porvoon kaupunki, matkailu- ja markkinointipäällikkö Sari Myllynen
sari.myllynen@porvoo.fi, puh. 040 706 1200
 
Visit Finland, Product Development Coordinator Laaksonen Asta
asta.laaksonen@businessfinland.fi, puh. 046 9232086