Kaksi kouvolalaisyritystä Kasvupolku-kilpailun valtakunnalliseen finaaliin

Terra Infra Oy ja Kino 123 Oy menestyivät Kymenlaakson Kasvupolku –kilpailussa. Molemmat yritykset ovat Kouvolasta ja kummankin yrityksen kohdalla valintakriteereinä olivat kasvuhalu ja -potentiaali, innokkuus oppia uutta ja uudistua, kansainvälistymispotentiaali ja liiketoiminnan skaalautuvuus.

Kilpailun voittajayritys Terra Infra Oy urakoi Infratöitä yhdyskuntarakentamisen, talonrakentamisen maatöiden ja purkutöiden sektoreilla. Yrityksessä purkutöihin liittyvä materiaalien kierrätys on yhtenä kehityksen osana. Tuomaristo koki, että Terra Infra Oy:n yrittäjä on tuonut uudenlaista näkökulmaa perinteiselle alalle.

Kino 123 sai kunniamaininnan

Kino 123 Oy:ssä tuomaristo näki vahvan kasvupotentiaalin ja mahdollisuudet vaikka mihin valtakunnallisesti. Villi ajatus, joka on monistettavissa mihin tahansa. Yrityksestä löytyy janoa oppiin ja uusiin ideoihin!

Kino 123 Oy on kakkujen "Kotipizza" - oman markkinarakonsa alueellisesti jo löytänyt noutoruokatrendiin, digitaalisiin kanaviin ja verkkokauppaan vahvasti nojaava juustokakkujen valmistus- ja tilausmyyntikonsepti, joka on helposti ja kustannustehokkaasti monistettavissa ja skaalattavissa sekä muokattavissa erilaisiin liiketoimintamalleihin.

Yritykset etenevät valtakunnalliseen finaaliin sadan parhaan kasvuyrityksen joukkoon. Valtakunnalliset voittajat valitaan lokakuussa Jyväskylässä.

Kasvupolun tuomaristo, kumppanit ja osallistujat

Kasvupolun tuomaristoon kuuluvat Kirsi Juura (Kymenlaakson kauppakamari), Seija Aalto (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk), Timo Olli (Kouvolan seudun ammattiopisto), Minna Ollikainen (Kymen yrittäjät) ja Kati Landen (Kouvola Innovation).

KymenlaaksonKasvupolulla mukana ovat polkukumppanit Kymenlaakson kauppakamari, Kouvola Innovation Oy, Kouvolan seudun ammattiopisto, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja Kymen yrittäjät.

Kymenlaakson Kasvupolun sparraukseen osallistuivat myös KouMet, Sunray Travels, Kuljetus Ilkka Saukkonen, Jätehuolto E.Parkkinen, Moision Taide ja pitokartano, Lavis-lavatanssijumppa ja PMC-Pipe Kouvolasta, Geisarinna Oy, Kuljettajat.fi ja Kotkan Lämpö- ja vesityö Kotkasta, GasSol Haminasta, REUNA Kustantamo ja kirjakauppa Myllykoskelta.

 

Lue lisää kilpailun konseptista.