Intohimosta oma yritys

Ville Mattisen Bike&Hike on Kouvolan yrityskentän uusimpia tulokkaita. Mielakan Rinnekeskuksen yhteydessä toimiva Bike&Hike tuottaa maastopyöräilyyn ja retkeilyyn liittyviä palveluja sekä vuokraa maastopyöriä.

Uudessa yrityksessään Ville heittäytyi intohimonsa eli liikunnan vietäväksi. Kannattavuuslaskelmat tehtiin yritysneuvoja Timo Lehmusmetsän kanssa Kinnon yritysneuvonnassa.

Bike&Hike tekee yhteistyötä sekä Mielakan Rinnekeskuksen että Tentsile Finlandin kanssa.  Mattinen iloitsee loistavasta sijainnista ja yhteistyökumppaneistaan. ”Verkostoituminen muiden yrittäjien kanssa on tärkeää, sillä asiakkaalle pitää pystyä tarjoamaan näppärästi paketoituja tuotteita.”

Mahdollisuuksia verkostoitumiseen tarjoavat myös paikallisia yrittäjiä yhteen tuovat VisitKouvola-aamukahvit, joihin Villekin aikoo tulevaisuudessa osallistua.

Potentiaalisten asiakkaiden luokse meneminenkään ei ole ongelma. ”Minulle henkilökohtainen myyntityö ja verkostoituminen on luontaista ja helppoa. “

Bike&Hike markkinoi tuotteitaan verkossa ja yhteistyössä VisitKouvolan kanssa, muun muassa VisitKouvolan verkkosivuilla ja some-kanavissa. “Ostaminen pitää tehdä helpoksi, niin että se ei vaadi kuin yhden klikkauksen.” 

Uuden yrittäjän iloksi maastopyöräkursseilla tuntuu olevan kysyntää. ”Laji sopii kaikille liikkuville ihmisille, eikä iällä ole väliä. Tärkeintä on hauskanpito ja uuden oppiminen. Kunto kasvaa siinä sivussa kuin itsestään.”

Tärkeä osa yrittämistä on oman yritystoiminnan jatkuva kehittäminen, jossa Bike&Hike saa sparrausapua VisitKouvolan matkailuosaajilta. Syksyllä yritys osallistuu Laatutonni Expert-koulutukseen, matkailualan laatuohjelma, joka muun muassa avaa ovet Visit Finlandin kansainväliseenmarkkinointiin.