Hyvää elämää ja tervettä bisnestä

Kouvolan keskustaan teepuodin perustanut paluumuuttajaperhe ei lakkaa ihmettelemästä Ihmeen Hienoa Kouvolaa. Paljon uimahalleja! Aikaa kaksinverroin!

 

Inkeroisista kotoisin oleva Anu Vainio muutti juhannuksena 2012 perheineen takaisin Kouvolaan 20 vuoden jälkeen miehensä Tony Tavin suostuttelemana. ”Kouvolassa on käänteinen aikavääristymä! Kaupungin koko, palvelujen taso ja saatavuus, asuminen ja liikenneyhteydet tekevät päivästä kaksi kertaa pidemmän kuin pääkaupunkiseudulla”, perustelee Tony Tavi Kouvolan paremmuutta entiseen verrattuna.

”Asuntojen hinnat ovat kolmasosan kehäteiden varrella sijaitsevien hinnoista, päiväkoteja on kävelyetäisyydellä useita ja lisää rakennetaan. Uimahallejakin on 20 minuutin matkan päässä viisi!”

Tony Tavi pyörittää Kouvolan keskustassa Nirvana Wellness & Tea Shopia. Spa- ja luonnonkosmetiikkatuotteita myyvä hoitohuone ja hyvinvoinnin erikoisliike on vain yksi ahkeran uuskouvolalaisen sarjayrittäjän bisneksistä.

“Mun yritysruletissa Kouvola tarkoittaa iskuetäisyyttä koko ruuhka-Suomeen ja Itä-Suomen kylpylöihin. Ainoat asiakkaat, jotka ovat nykyään kauempana ovat turkulaiset, ja sinnekin pääsen junalla tsuit tsait. Vuokrataso Kouvolassa on halpa ja voin pitää kivijalkakauppaa keskustassa toimistokustannuksilla”, Tony avaa yrittäjän arkeaan.

Elämä Kouvolassa maistuu hyvältä. “Kilpailua tietyissä palvelu- ja tuotesortimenteissa ei ole ollenkaan, eli tilaa on. Vaikka ostovoima ei ole tapissa, niin täällä pystyy kokeilemaan asioita. Jos homma toimii Kouvolassa, niin se toimii muuallakin. Kouvolassa kaikki on lähellä, se pätee yksityiselämän lisäksi firman puolella. Posti on nurkan takana ja kuljetusfirmojen kuskit tunnistaa kauppajonossakin.”

“Sellainen ajatus on tullut tästä kaikesta potentiaalista täällä, että Kouvola on Etelä-Suomen Eden, jota ei ole vielä löydetty. Täällä ihmisellä on pääkaupunkiseutuun verrattuna 10 vuotta enemmän elinaikaa, kun ottaa huomioon ruuhkat, asumiskustannuksiin liittyvän työmäärän, palveluiden ja harrastusten läheisyyden. Se on pari kuukautta enemmän vuodessa, jos laskee 50 vuoden ajalle.”

“Kuka nyt ei haluaisi yhtä kuukautta vapaata vuodessa ja perheelle kaikkia tärkeitä asioita 15 minuutin päähän kotoa”, hyvinvointiyrittäjä tokaisee lopuksi.