Helsinki East –alueen matkailuhelmet on koottu yhteen esitteeseen

TIEDOTE 28.5.2018 - Kouvola, Kotka-Hamina, Porvoo ja Loviisa ovat tiivistäneet yhteistyötä matkailumarkkinoinnissa

Helsinki East -alue kutsuu matkailijaa ainutlaatuisille opastetuille kierroksille, katujunan kyytiin, risteilyille, maistelemaan herkkuja ja nauttimaan musiikkielämyksistä. Viikko-ohjelma on julkaistu suomen lisäksi englanniksi, saksaksi ja venäjäksi.
 
 
Kouvola – tekemistä koko perheelle
 
Viikko-ohjelmassa mukana ovat KymiSunin veneretki Kymijoella, Mustila Viinin tilaesittelyt maistiaisineen, opastettu kierros Mustila Arboretumissa, Orilammen Majan Tuuletar-risteilyt sekä Kouvolan Matkailuoppaiden Alvar Aalto -kävelykierros Inkeroisissa. Viikko-ohjelmaan merkittyjen lisäksi opastettuja kävelykierroksia on koko kesän mm. Kouvolan keskustassa sekä kärkikohteissamme, kuten Verlassa.
 
Kesään kuuluvat hyvän mielen tapahtumat. Taikapäivillä jokainen voi osallistua viihdyttämisen SM-kisoihin, missä laji on vapaa, kunhan se viihdyttää yleisöä. Suomen eturivin artistejamme kuulet mm. Iskelmäkesä-festareilla sekä Tykkimäen iltakonserteissa pitkin kesää. Eikä kesä ole mitään ilman liikuntaa. ExtremeRun tarjoaa tätä riemua niin aikuisille kuin lapsillekin.
 
"Matkailijoilta ja yrittäjiltä saatavaa palautetta viikko-ohjelmasta tullaan hyödyntämään, kun ryhdytään kokoamaan ensi kesää ja Kouvolan Asuntomessuja silmällä pitäen viikko-ohjelmaa. East of Helsinki –tarjonnan, Kouvolan tapahtumat ja kesän käyntikohteet löydät sivuiltamme visitkouvola.fi", kertoo Paula Kulla VisitKouvolasta.
 
 
 
Kotka-Hamina -seudun kesä tarjoaa tunnelmaa ja toimintaa moneen makuun
 
Maretarium houkuttelee Kotkassa joka päivä ihmettelemään kalojen sukellusruokintaa ja heinäkuussa lapsia tervehtii myös maskotti Hanna Hauki. Musiikin ystäviä hemmotellaan jazzjamein, Sapokan puistokonsertissa ja Tampsan lavan perinteisin tanssein. Lomakylä Santalahdessa kuumenee luolasavusauna keskiviikkoisin. Risteilytunnelmasta voi nauttia Kotkansaaren ympäri ja kohti Karhulan Jokipuistoa sekä Rakastu Rankkiin -päiväristeilyllä. Seikkailunnälkään on tarjolla koskenlaskua Kymijoen kuohuissa lauantaisin. Haminassa kävelykierrokset vievät linnoituskaupungin ympyröille ja polkuautopuisto tarjoaa menoa ja meininkiä kaikenikäisille. Salpalinjan mielenkiintoiseen historiaan pääsee tutustumaan Miehikkälän Salpalinja-museolla ja Virolahden Bunkkerimuseolla.   
 
"Kotkan Haminan seudun kesä tarjoaa paljon kivoja kokemuksia, joihin voi osallistua niin yksin kuin yhdessä koko perheen voimin. Viikko-ohjelman lisäksi tapahtumien kattaus on seudulla suuri. Kesäkuussa voi ihastua aitoon maalaistunnelmaan Miehikkälän Pikkukylien pikkumarkkinoilla. Heinäkuussa taas tunnelmoidaan Kaakon Kamarimusiikin tahtiin Virolahdella ja karkeloidaan Kotkan Meripäivillä. Elokuussa nautitaan kesästä kansainvälisen sotilasmusiikkifestivaali Tattoon rytmeistä Haminassa ja koetaan saaristomarkkinoiden idylliä Pyhtäällä. Kesän tarjontaan voi tutustua tarkemmin osoitteessa visitkotkahamina.fi", kertoo matkailupäällikkö Sanna Nikki.  
 
   
Porvoon kesässä nautitaan idyllisestä kaupungista monin tavoin 
 
Iki-ihana ja idyllinen Porvoo houkuttaa vierailijoita Vanhan Porvoon ja ympäröivän kaupunkiluonnon tarjonnalla. Herkkusuita kaupunki ei jätä kylmäksi vaan tarjoaa moninaisen kattauksen tasokkaita ravintoloita sekä viikoittaiset vierailut Pienelle suklaatehtaalle Taidetehtaalla. Keskustasta avautuvassa kansallisessa kaupunkipuistossa voi olostaan nauttia risteillen Porvoonjoella ja saaristossa tai heittäytymällä luonnon voimauttavan annin pariin ohjatun luontoharjoituksen ajaksi. Hop-on Hop-off –bussi tarjoaa oivan tavan tutustua kaupunkiin uusista näkökulmista. Vanhat tutut nähtävyydet kuten tuomiokirkko ja J.L. Runebergin koti ja uudet tuttavuudet kuten Näsin kartanon ja Kappalaisentalon kesänäyttelyt viehättävät kulttuurinnälkäisiä. Tapahtumia Porvoossa riittää koko kesäksi, Haikon Kartanon jazzillat, Factoryfest Taidetehtaalla, Vanhan Porvoon pihakirppikset ja supersuosittu ravintolatapahtuma SMAKU ovat poimintoja unohtumattoman kesän 2018 annista. Viikko-ohjelma sekä kesän tapahtumat osoitteessa: www.porvoo.fi
 
"Porvoo on monelle suomalaiselle kesän ehdoton vierailukohde. Porvoon tunnelma houkuttaa vierailemaan yhä uudelleen ja usein uudet kävijät vilpittömästi ihastuvat kaupunkiimme. Yhteinen viikko-ohjelma kannustaa matkailijoita kokemaan elämyksiä ja maistelemaan uusia makuja koko alueellamme Helsingistä itään", toteaa Porvoon kaupungin matkailu- ja markkinointipäällikkö Sari Myllynen.  
 
   
 
Merellinen Loviisa - Suomen paras pikkukaupunki
 
Loviisassa valloittavat vanhat puutalokorttelit, keskustan kulttuurihistorialliset rakennukset ja kodikas pikkukaupungin tunnelma ja vain tunnin matkan päässä Helsingistä!
 
Loviisan Laivasilta keskustassa on kesäinen olohuoneemme. Rivistö vanhoja tunnelmallisia suola-aittoja kätkee sisäänsä Merenkulkumuseon, ravintola-kahviloita ja näyttelyitä kesäisin. Ruotsinpyhtään kirkonkylässä, noin 17 km Loviisan keskustasta on vuoden uusmaalainen kylä 2018, Strömforsin ruukki. Vuodelta 1695 peräisin olevassa ruukissa on pajamuseoita ja käsityöläisten pajoja, joista osa on avoinna koko vuoden. Taontanäytöksiä ja opastettuja kierroksia järjestetään kesälauantaisin. Ruukissa on myös puukirkko, ravintoloita ja majoitusta. Svartholman merilinnoitus on mielenkiintoinen koko perheen retkeilykohde saarella Loviisanlahden suulla. Saareen pääsee reittiliikennelaivalla Loviisan Laivasillalta. Lapset voivat osallistua jännittäville seikkailuretkille ja aikuiset opastetuille kävelykierroksille. Saaressa on kesäkahvila. Tarkempi viikko-ohjelma sekä kesän tapahtumat osoitteessa: www.visitloviisa.fi.
 
"Loviisan matkailukesä on täynnä erilaisia kesätapahtumia, löytyy Avoimia puutarhoja, kesäraveja, musiikkitapahtumia, tansseja ja konsertteja. Kesän kruunaa 25.-26.8. järjestettävä Loviisan Wanhat Talot", kertoo Loviisan matkailusihteeri Lilian Järvinen.  
 
***
Kaupungit ovat tiivistäneet vuoden 2018 aikana matkailuyhteistyötä
 
Visit Finlandin koordinoiman Helsinki East-verkoston yhteistyön avulla Porvoo, Loviisa, Kotkan-Haminan seutu ja Kouvola korostavat sujuvia yhteyksiä pääkaupunkiseudulta itään sekä matkailutarjonnan houkuttelevuutta. Yhtenä tavoitteena on alueen yritysten verkostoituminen ja uusien matkailutuotteiden syntyminen.  
 
   
 
   
Lisätietoja: