Eko myy lemmikkibisneksessä

Luonnollinen Kamu on kotimainen, ekologinen lemmikkieläinten shampoo- ja kotitalouksien pyykinpesuaine- ja yleispuhdistusainesarja. Sataprosenttisesti biohajoavat tuotteet valmistetaan kasviperäisistä ainesosista. 

Ympäristöystävällisyys onkin tuotesarjan suurin valtti. Loppuvuodesta 2015 markkinoille tuotu Luonnollinen Kamu on kartuttanut brändinsä arvoa ja päätyi tammikuussa 2017 tehdyllä liiketoimintakaupalla Myynti ja Moniottelu Sami Kuituselle, mikä johti tuotemerkin rekisteröintiin. Samalla yritysmuoto vaihtui osakeyhtiöksi. Omistajanvaihdoksen myötä kotimaisten jälleenmyyjien määrä lähti voimakkaaseen kasvuun ja nyt Sami Kuitunen haluaa viedä tuotemerkin Pohjoismaiden ja Baltian markkinoille.

Kasvuvauhti on ollut alkuvuodesta tehtyjä ennusteita reippaampaa. Sami Kuitunen puhuu jopa aggressiivisesta kasvusta.

”Markkinoilta on tullut signaaleja siitä, että lemmikkibisnes kasvaa ja alalla uskalletaan investoida rohkeasti”, luonnehtii Kuitunen.

”Tämä on helppo tuote myydä. Sen valmistajalla on hyvä maine ja tuotesarja on paitsi ekologinen, myös hyvä. Kasviperäisistä ainesosista valmistetut pesuaineet tuoksuvat korkeintaan miedosti ja eteeriset öljyt saattavat jopa rauhoittaa lemmikkiä pesutilanteessa. Tuoksu kuitenkin katoaa turkin kuivuessa.”

Näiden ominaisuuksiensa vuoksi sarjan tuotteet ovatkin löytäneet jo muun muassa homekoirien kanssa työskentelevien ammattilaisten hyllyyn.

”Kun hain kannusterahaa, oli moni sittemmin jo päätökseen tullut asia vielä suunnitteilla ja niin sanotusti vaiheessa. Tunsin olevani pieni toimija, joka edusti suhteellisen tuntematonta tuotemerkkiä, joskin sillä oli hyvät referenssit. Laskuja riitti. Kannusterahapäätös tuli oikealla hetkellä, sen henkinen vaikutus oli suuri.”

 

Kuvateksti: ”Markkinoilta on tullut signaaleja siitä, että lemmikkibisnes kasvaa ja alalla uskalletaan investoida rohkeasti”, sanoo Sami Kuitunen.

 

Kysy kannusterahasta: