BLOGI: Talenttihaku käynnistyy Kouvolassa, kerro meille tarpeesi!

Kouvolan alueella on paljon yrityksiä, joilla on iso huoli: mistä löydetään osaajia talon tarpeisiin nyt ja jatkossa? Kun Kinno on ollut tekemisissä paikallisten yritysten kanssa viime aikoina, sama viesti on tullut esille monen monta kertaa. Mikä siis neuvoksi?

Olen aiemmin urallani toiminut henkilöstöalan konsulttina ja tiedän, että nämä ongelmat eivät todellakaan rajoitu Pohjois-Kymenlaaksoon.  ”Taistelu talentista” on tosiasia koko maassa ja tänä päivänä on jo vaikea löytää eturivin yritys, joka olisi välinpitämätön asian suhteen. 

Kinno haluaa auttaa yrityksiä löytämään tarvitsemansa osaajat – ja pidemmällä tähtäimellä auttaa yrityksiä miettimään, miten osaavasta työvoimasta saadaan pidettyä kiinni. Rekrytointiponnistukset voivat mennä helposti hukkaan ilman ajatuksella toteutettua sitouttamista. Lisää käsipareja tekemään menestystarinoita elinkeinoelämään, lisää elinvoimaa meidän kaikkien yhteiseen myllyyn – tästähän on viime kädessä kysymys.

Pullonkauloista eroon
Kinno haluaa pureutua ongelmaan selvittämällä ensin, mikä on paikallisten yritysten lähtötilanne nyt, kun 2020-luku on jo aivan kulman takana. Mitkä asiat yritykset itse kokevat erityisen vaikeiksi työntekijöiden rekrytoinnissa? Mitä pullonkauloja ja muita murheita rekryprosessissa esiintyy? Ja ennen kaikkea: mitä sellaisia asioita löytyy, joissa Kinno voi kenties tarjota apuaan, muodossa tai toisessa?

Kinnon näkökulmasta Kouvolan seudulla on paljon kovia koukkuja. Edullisten neliöhintojen puutarhakaupunki on vetovoimainen valtti, kunhan Kouvolan hyvät puolet kommunikoidaan huolellisesti. Jos matka on lyhyt töihin, kauppaan ja harrastuksiin, ja työntekijä perheineen nauttii laadukkaasta asumisesta ja palveluista, tilanne on lähtökohtaisesti jo aika hyvä. 

Työntekijä 2.0
Tutkimusten mukaan työelämän nouseva voima eli milleniaalit panevat aikaisempia sukupolvia enemmän painoa vapaa-ajalle – eikä tämä trendi ole katoamassa mihinkään. Kouvolalaisten – myös yritysten – täytyy vain pystyä kertomaan kaikesta siitä hyvästä, mitä paikallinen elämänmuoto sisältää. Nuorempi väestö on myös entistä kiinnostuneempi yrityksen arvojen ja omien arvojen kohtaamisesta. Päätöstä seuraavasta työpaikasta ei tehdä pelkän palkan ja tittelin perusteella.

Yritysten kannattaa myös miettiä omaa näkyvyyttään ja sitä, ovatko ne esillä viestin läpimenon kannalta keskeisillä foorumeilla? Toinen pohdinnan arvoinen asia on se, voivatko paikalliset toimijat valjastaa verkoston voimaa ja kenties tehdä yhdistettyjä rekryponnistuksia, jotta seutukunta saadaan osaajien tutkalle nykyistä paremmin?       

Yhteinen haaste
Paikallisten yritysten osaamistarpeiden sekä alueella jo käynnissä olevien toimenpiteiden lähtötilannetta selvitetään nyt. Olennaista on koota verkosto, joka tuottaa niin yritysten kuin osaajien tarvitsemat palvelut. Kinno toimii verkoston koordinaattorina. 
Ensi vuonna käynnistetään markkinointitoimenpiteitä liittyen osaajien houkutteluun. Verkoston kautta tulemme hakemaan Kouvolan ”lyömättömiä tarjouksia”, seudun vahvuuksia ja samalla etsimme uusia toimintamalleja tehdä osaajien houkuttelua.

Haluaisimme vielä kuitenkin kuulla yritysten ääntä: mikä rekrytoinnissa toimii, mikä ei? Millaisia haasteita yrityksellä on tällä saralla – ja miten voimme auttaa niiden selättämisessä? Kaikki tieto kentältä on arvokasta, koska asia on yhteinen. Kouvolan seutu tarvitsee osaajansa, elinkeinoelämän ja yhteisön rakentajansa, jotta voimme kasvaa ja vahvistua.

Ollaan yhteyksissä!

 

Kuva Jussi Hellsten: Muun muassa logistiikka-ala tarvitsee lisää osaavaa työvoimaa.