BLOGI: Repovesitie - aarteen etsintää ja elämysmatkailua upeissa puitteissa

Geokätköily on uudenlaista elämysmatkailua, joka vie sinut aikamatkalle matkakohteesi historiaan. Siinä pelillisyys ja seikkailu yhdistyvät luontoliikuntaan ainutlaatuisella tavalla. Huomaat, että myös matkanteko voi olla elämys. Oikeastaan olet perillä jo reitin lähtöpisteessä. Retken edetessä näet ja koet paljon sellaista, mitä et tavallisella luontoretkellä ikinä osaisi edes etsiä.

Kouvolassa viime kesänä avatussa Repovesitien geokätköilyreitissä yhdistyy matkailun näkökulmasta monta kiinnostavaa asiaa. VisitKouvolan toiminnan avainalueisiin kuuluu teemapohjaisen matkailun edistäminen. Repoveden kansallispuiston ja Maailmanperintökohde Verlan lähialueella käyntimäärät ovat vahvassa kasvussa ja saavutettavuuden sekä palvelujen kehittäminen tällä alueella vaatii erityishuomiota.

Uusi geokätköilyreitti vastaa myös kahteen aiemmin esitettyyn konkreettiseen kehittämisideaan; muutama vuosi sitten ideoituun Kinnon Repovesitien markkinointireittiin ja Kouvolan valtuustossa tehtyyn aloitteeseen geokätköilyreitin saamiseksi Kouvolaan.

Mitä Repovesitien geokätköilyreitti tarjoaa luontomatkailijalle? Se on kymmenen kätköä sisältävä koko perheen seikkailureitti, joka esittelee Repoveden-Verlan alueen historiallisina vuosirenkaina toimivia paikkoja. Repoveden kansallispuiston ja Maailmanperintökohde Verlan lisäksi reitillä pääsee tutustumaan alueen sotahistoriaan, ilmailuun ja geologiaan. Millainen oli Selänpään suppien syntyhistoria? Mitä aikoinaan tapahtuikaan Verlan ilmataistelussa? Missä kulki Ruotsi-Suomen ja Venäjän keisarikunnan raja?

Ensimmäisenä kesänään reitti sai erittäin positiivisen vastaanoton. Lokikirjoihin kirjattiin lähes 1400 käyntiä ja suosituimmilla kätköillä käyntimäärä nousi yli kolmensadan kävijän. Vilkkainta geokätköily oli keskikesän lomakaudella, mutta myös syksy kutsui runsaasti geokätköilijöitä elämys- ja aarrejahtiin.

Jos reitti ja geokätköilyharrastus kiinnostavat, kalliita varustehankintoja ei tarvita. Pääset alkuun puhelimen GPS-paikannuksen avulla. Ehkä sinäkin ensi kesänä lähdet kokeilemaan ja löydät Repovesitien aarteen!

 

Repovesitien geokätköilyreitin esite:

https://visitkouvola.fi/dataflow/visitkouvola/files/media/repovesitien_geokatkoilyreitti_small_1942.pdf

Lisätietoja geokätköilystä:

https://geokätköt.fi/