BLOGI: Päivä Johtajana Kinnossa

13.10.2016 -  Maria Laurikainen toimi Päivän Johtajana Kinnossa. Hänen mielestään päivän parasta antia oli piilevien mahdollisuuksien näkeminen.

Tänään minä, Maria, 18-vuotias abiturientti Valkealan lukiosta, sain olla nuorkauppakamarin järjestämän tempauksen vuoksi Päivän Johtajana Kouvola Innovation Oy:ssä, eli tutummin Kinnossa. Kokemuksena päiväni johtajana oli hieno ja ainutlaatuinen. Innostus, ja etenkin ymmärrys mitä sain päivästä, on aivan huikeaa.

Päivän aikana tapasin eri asiantuntijoita, projektijohtajia ja toimitusjohtajan, joiden kanssa keskustelu haastoi sekä mielikuvani yrittäjyydestä, Kouvolan mahdollisuuksista ja tulevaisuudesta että muutti käsitystäni työstä, jota Kinnossa päivittäin tehdään. Yhteydet täysin irrallisilta tuntuneiden yritysten ja asioiden välillä loksahtivat paikoilleen.

Kouvolassa olen asunut 9 vuotta, mutta tänään kaupunkimme sai täysin uuden kuvan silmissäni. Koulumatkani sivuaa rautatietä, mutten koskaan oikeasti ole ajatellut minkälaisia mahdollisuuksia rautateissä ja ratapihassa piilee. Osaan sijoittaa Kouvolan kartalle vaikka juuri heränneenä, mutta vasta tänään tajusin, kuinka lähellä kaikkea tämä oma Kouvolamme oikeastaan on. Juuri näiden mahdollisuuksien ja jo olemassa olevien vahvuuksien näkeminen teki päivästä äärimmäisen antoisan ja mielenkiintoisen. Uutta opin kuin vahingossa kuuntelemalla ja kyselemällä.

Päivän parasta antia oli piilevien mahdollisuuksien näkeminen. ”Katsoa voi näkemättä” on toteamus, joka kuvastaa päivän aikana saamiani oivalluksia. Asiat, joita ei välttämättä noteeraa, voivat pitää sisällään vaikka minkälaisia mahdollisuuksia ja ideoita.
Kiitos kaikille Kouvola Innovationissa, että sain tulla päiväksi inspiroivaan seuraanne ja iso kiitos Päivä Johtajana –projektille, tämä päivä kaikkine kokemuksineen ei varmasti unohdu ikinä!

Maria Laurikainen