BLOGI: Monien mahdollisuuksien messut

Kouvolassa on tehty hyvää yhteistyötä paikallisten yrittäjien ja kaupungin kesken, jotta kesän messuvieraat ja muut matkailijat viihtyisivät Kouvolassa. Tavoitteena on myös, että moni paikallinen yritys kasvattaisi liikevaihtoaan asuntomessujen tuoman matkailijavirran myötä.

Matkailun asiantuntijan, Raija Siermanin vetämässä Messukohteena koko Kouvola –hankkeessa on yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa rakennettu messualueelle Kouvola-Shop, myyntipiste paikallisten tuotteiden esittelemiseksi ja myymiseksi. Lisäksi hyvissä ajoin ennen messua käynnistyneillä viestintä- ja markkinointikampanjoilla on houkuteltu messuvieraita ja muita kesän matkailijoita viipymään Kouvolan monipuolisissa matkailukohteissa, tapahtumissa ja ostoskohteissa.

Messualueen Kouvola-Info toteutettiin myös paikallisin voimin. Infopisteen sisustuksessa ja kalusteissa haluttiin nostaa kiertotalousteemaa ja trashdesignia esiin.

Asuntomessut ovat paikkakunnalle ja yrittäjilleen oiva mahdollisuus kehittää toimintaansa entistä paremmaksi ja hyötyä messuista aktiivisella toiminnallaan. Edellisvuosien asuntomessujen perusteella tiedetään, että messuvieraat jättävät paikkakunnalle rahaa, kävijämääristä riippuen, noin 13-15 miljoonaa euroa. Tästä noin kolmannes käytetään rahaa messualueella ja loput, keskimäärin kahdeksan miljoonaa euroa jää messupaikkakunnalle majoitusten, ruokailujen ja ostosten myötä.

Yritysten oma aktiivisuus on tärkeää messujen mahdollisuuksien hyödyntämisessä. Esimerkiksi kouvolalaisen perheyrityksen Ekoeriste Oy:n toimitusjohtajan Toni Salstolan mukaan yritys sai hyvin tehdyn myyntityön ansiosta messualueelta useita asiakkaita. Kerromme sivuillamme kesän aikana julkaistavan Asuntomessujen yritystarinat –juttusarjassa monia muita onnistumisia.

Alkupäivien tunnelmat messuilla ovat olleet mukavat ja innostuneet. Messuvieraat ovat kiitelleet alueen monipuolisuutta, Pioneeripuiston kiinnostavaa historiaa yhdistettynä moderneihin asuntoihin. Myös kolme erilaista messujen oheiskohdetta, Ankkapurhan Kulttuuripuisto Anjalassa, UNESCO:N maailmanperintökohde Verla ja Taideruukki Kuusankosken Kymintehtaalla ovat saaneet kiitosta.

Kouvolan mukavaan messutunnelmaan ja kaupungin muuhun tarjontaan pääsee tutustumaan myös koko asuntomessukuukauden ajan vuorokauden ympäri lähetettävän livelähetyksen ansiosta.

Tapaamisiin Kouvolassa!

 

 

Kuva: Ankkapurhan Kulttuuripuisto Kymijoen varrella on yksi Asuntomessujen 2019 oheiskohteista. Kinnon kuvapankki.