Blogi: Messukohteena koko Kouvola

Asuntomessut 2019 järjestetään ensi kesänä Kouvolassa, Korian Pioneeripuistossa. Kinno aktivoi ja tukee alueemme yrittäjiä ja muita toimijoita saamaan maksimaalisen hyödyn Asuntomessuista. Tavoitteena onkin, että messualueena on koko Kouvola!

Haluamme tarjota messukävijöille onnistuneen messukokemuksen ja saada heidät käyttämään monipuolisesti alueen palveluja sekä pidentämään viipymää paikkakunnalla.

Hämeen ELY-keskuksen ja Kouvolan kaupungin rahoittamalla yritysyhteistyöhankkeella edesautetaan uusien palveluresurssien syntymistä, toteutetaan yhteismarkkinointia ja luodaan yhteinen, Kouvolan kaupungin brändiin sopiva kampanjailme.

Parhaillaan on käynnistetty Yritystori/Kouvola-shop –teltan suunnittelu asuntomessualueelle. Kouvola-shopin idea on tuoda kouvolalaisia tuotteita messukävijöiden saataville. Asuntomessutoimisto vastaa yritystorin sijoittumisesta messualueelle ja myyntiteltan vuokrauksesta. Yritykset puolestaan vuokraavat oman myyntipaikkansa teltasta.

Kouvolalaisia yrityksiä on jo ilahduttavasti ilmoittautunut mukaan yritysyhteistyöhön ja ilmoittautumisia otetaan jatkuvasti. Tammikuussa 2019 asiasta järjestetään infotilaisuus, jonka jälkeen yrityksiltä pyydetään sitovat ilmoittautumiset osallistumisesta Yritystorille.

Sen jälkeen suunnittelemme osallistuvien yritysten kanssa yhdessä yritystorin käytännön asiat, esimerkiksi miten tuotteet ovat esillä tai miten myynnit ja yhteinen kassajärjestelmä hoidetaan.

Myös sähköiset palvelut auttavat sekä kuluttajia että matkailualan ammattilaisia visitkouvola.fi –sivustolla.  Sivuston Asuntomessut –osiossa esitellään muun muassa majoituskohteita ja sivuston ammattilaiset –osiossa on puolestaan kohdennettua tietoa Kouvolan yrityksille. Sivujen tietoja päivitetään koko ajan.

Messuja varten kehitetään ja testataan uudenlaista elinkeinomarkkinoinnin toimintamallia, jota voidaan jatkossa hyödyntää tulevissa suurtapahtumissa.

Vuosittain järjestettävät asuntomessut tuovat paikkakunnalle runsaasti näkyvyyttä. Kävijöitä eri paikkakunnilla järjestettävillä messuilla on viime vuosina ollut reilut 120 000 kävijää. Messujen isäntäkaupunki hyötyy messukävijöiden rahankäytöstä. Viime vuosina messuvieraat ovat käyttäneet rahaa messupaikkakunnalla noin 13-15 miljoonaa euroa, josta noin kolmannes varsinaisella messualueella ja loput messupaikkakunnalla ja sen ympäristössä.

Tervetuloa mukaan yhteistyöhön!