Blogi: Löydä yrityksellesi mahdollisuuksia maailmalta uudella tavalla

19.9.2018 - Haluaisit laajentaa toimintaasi uusille markkinoille. Yritykselläsi on ylimääräistä kapasiteettia tarjolla. Etsit uusia liiketoiminta-alueita tai uusia asiakkaita, joille myydä tuotteitasi tai tarjota palveluasi. Yrityksesi on taloudellisesti siinä kunnossa, että pystyisit kattamaan uusien markkinoiden etsimisen kustannukset. Mutta miten edetä?

Mistä löytyy kontakteja ja tietoa ulkomailta? Onko tehtävä markkinatutkimus ja sen perusteella päätettävä, mihin perustetaan haarakonttori? Vai varaatko näyttävän osaston alan messuilta? Kuulostaa jotenkin vanhanaikaiselta ja todella kalliilta. Voitaisiinko kokeilla jotain uutta?

Digitaaliset palvelut ovat tuoneet tähänkin asiaan helpotusta: erilaisia yrityksen kansainvälistymiseen suunnattuja palveluja on tarjolla netissä. Ne ovat useimmiten englanniksi, joten niitä saattaa tuntua hankalalta alkaa tavaamaan. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että huono englanti on maailman yleisin businesskieli. Niitä kannattaa siis tutkia ja ottaa rohkeasti yhteyttä ilmoittajaan tai laittaa omakin ilmoitus, vaikka sitten kielitaitoisemman apua käyttäen.

Enterprise European Network (EEN) ylläpitää alustaa, johon yritykset voivat itse kirjoittaa tarpeistaan ja hakea yhteistyökumppaneita sekä seuloa mahdollisuuksia eri kriteerien mukaan. http://een.ec.europa.eu/tools/services/SearchCenter/Search/ProfileSimpleSearch?shid=32db25cb-726f-43b0-8b5f-7742d0935799

EEN tarjoaa myös messujen yhteydessä toimintaa tehostavaa matchmaking-palvelua, jossa voi etukäteen ilmoittaa mitä messuilta etsii ja sopia tapaamisia. http://een.ec.europa.eu/tools/services/EVE/Event/ListEvents?nolayout=true

Business Finland Market Opportunities –sivustolle on myös listattu mahdollisuuksia maailmalta, millaista osaamista haetaan.

https://www.marketopportunities.fi/

Joissakin maissa on isoja projekteja suunnitteilla tai meneillään, joissa tarvitaan monenlaista osaamista. Esimerkiksi Kiirunan kaupunki siirretään kaivoksen tieltä kokonaan uuteen paikkaan. Ehkä kouvolalaisillakin olisi siellä jotain tekemistä?

Kinno toimii tarvittaessa tukenasi, tarvitsemasi tiedon kokoon juoksijana ja yhteyksien luojana. Yrittäjän hoidettavaksi jää kuitenkin varsinainen työ: liiketoiminnan harjoittaminen kansainvälisillä markkinoilla.

Ota yhteyttä, niin käynnistetään yrityksesi kasvu viennistä!