BLOGI: Kouvolan toimitilamarkkinassa mukavaa virettä

Kinnon tytäryhtiö Kouvolan Yritystilat Oy vastaa siitä, että toimitiloja löytyy jokaiseen makuun ja tarpeeseen. Kovat vuokrausasteet kertovat siitä, että tulijoita tiloihin on riittänyt. Viime aikoina kysyntää on ollut erityisesti pienille ja keskisuurille, moderneille toimistotiloille. Myös toimivat ja hyväkuntoiset muutaman sadan neliön teollisuushallit ovat kysyttyjä.

Kouvolan Yritystilat Oy:llä on parikymmentä toimitilaa, joiden yhteinen neliömäärä on 47 000 m2. Tästä määrästä tuotanto-, varasto-, ja logistiikkatilat lohkaisevat kolme neljännestä. Loppu on toimistotilaa. 

Kouvola on viime aikoina profiloitunut logistiikkakaupunkina ja ”logistiikkaneliöt” ovatkin vahvasti edustettuina Kouvolan Yritystilojen portfoliossa. Yksin Teholan logistiikka-alueella hallinnoimme 17,1 hehtaarin konttikenttää ja 4 000 neliömetrin hallia. 

Osta ja myy

Tilanne elää vuodesta toiseen jonkin verran, kun Kouvolan Yritystilat toisaalta myy, toisaalta ostaa kohteita. Viimeisin hankinta on kesällä 2018 ostettu Tiilitie 6, joka käsittää 48 000 neliömetrin maa-alueen ja sillä sijaitsevan 2 500 neliön teollisuusvaraston.   

Kohde sijaitsee Teholan konttikentän vieressä. Ajatuksena onkin, että Tiilitie 6 tarjoaa tilareserviä, jotta konttikenttää voidaan tulevaisuudessa laajentaa. 

Vuokrausasteet nousussa

Lisää kohteita harkitaan ja hankitaan tilanteen mukaan. Nykyisellään tuotanto-, varasto- ja logistiikkatilojen vuokrausaste on 94 %. Toimistojen suhteen vuokrausaste on liki sama (93 %). 

Vuokrausasteet ovat hiukan parantuneet edellisistä vuosista, mikä on erittäin positiivinen ja tervetullut signaali. Erityisesti toimistotiloihin suuntautuu nyt tasaista mielenkiintoa. Vuokralaisia Kouvolan Yritystilat Oy:llä on tällä hetkellä satakunta.

Kasarminmäelle, mars?

Vaikka vuokrausaste on korkealla tasolla, löytyy yrityksille edelleen laadukkaita ja monipuolisia kohteita. Hyvä esimerkki tästä on Prikaatintie 9:n kohde, joka sopii vaikkapa IT-yritysten pirtaan. Talossa on hyvä vuokralaistilanne, mutta toistaiseksi 300 neliötä modernia toimistotilaa on yhä vapaana. 

Halutulla Kasarminmäen alueella sijaitseva Prikaatintie 9 tarjoaa erityisen laadukkaan paketin – turvajärjestelmistä viilennykseen – vähän isommallekin toimijalle. Kohde tuottaa lisäarvoa vuokralaiselle mm. tarjoamalla kolme neuvottelutilaa talon yritysten käyttöön.

Kasarminmäellä on tarjolla tiloja myös pienemmälle toimijalle. Tällä hetkellä vapaana on mm. pari toimitilaa Vartiotiellä (120 m2 ja 100 m2). 

Yhden saitin kautta 

Paikallisista toimitiloista kiinnostuneiden ”ykkössaitti” on jo pitkään ollut www.yritystilat.fi Kyseinen toimitilarekisteri listaa Kouvolan kohteita, niin tuotanto- ja palvelutoimintaan sopivia toimitiloja kuin erikokoisia teollisuus- ja muita yritystontteja. 

Maksuton toimitilarekisteri sisältää myös kaikki Kouvolan Yritystilat Oy:n omat kohteet. Paikalliset tilantarjoajat ovat löytäneet palvelun erittäin hyvin – ja mukaan mahtuu edelleen, ilmoittaminen sivustolla on maksutonta.

Kun joka neliö merkitsee  
 
Kouvolan Yritystilat Oy:n toiminnan punaisena lankana on palvella yritysten tilatarpeita mahdollisimman laadukkaasti. Pidämme mahdollisuuksiemme mukaan aina huolen siitä, että tila täyttää asiakkaan tarpeet ja toiveet. Tässä onnistuminen vaatii tietysti sitä, että asiakasta kuunnellaan aidosti. Tämä on mielestäni yksi ehdottomista vahvuuksistamme: otamme kokonaisvaltaisen kopin asiakkaasta ja hoidamme toimitilaprojektin maaliin!  

 

Kuva: Kasarminmäen punatiiliset rakennukset henkivät historiaa - alueella on tarjolla myös moderneja yritystiloja erilaisiin tarpeisiin.