BLOGI: Kansainvälisille messuille kärkiteemoilla

31.5.2016 - Tutustuminen Iso-Britannian suurimpiin Outdoors-kuluttajamessuihin osoitti jälleen sen, että yleisteema edellä ei kannata mennä, vaan on oltava 2-3 kärkiteemaa.

Edelliset Outdoors-messut houkuttelivat paikalle erityisesti vaelluksesta, melonnasta, kiipeilystä ja pyöräilystä kiinnostuneita messuvieraita. Pyöräilylle tarkoitettu alue vei noin puolet suuresta messupaviljongista. Esillä olivat kaikki mahdolliset pyöräilymuodot mm. maasto-, extreme-, velodromi- ja maantiepyöräily. Lisäksi oli harjoitteluratoja, lapsille omansa.

Pyöräily on selvästi yksi brittien suosikkiaktiviteeteista. Sen lisäksi, että messuilla oli esillä valtava määrä erilaisia pyöriä ja pyöräilyvarusteita, oli tarjolla monipuolisesti pyöräilymatkailutuotteita- ja reittejä. Reittejä oli tehty mm. kansallispuistoihin. New Forest National Parkissa oli hauskasti rakennettu pyöräreittejä koko perheelle, aivan pienimmästä polkijasta alkaen.

Kansallispuistot ja niiden ympäristössä tuotettavat palvelut olivatkin muutenkin vahvasti esillä ja kiinnostivat messukävijöitä.

 

Osaston sijainnilla on iso merkitys

VisitFinlandin Suomen osastolla käyneet olivat luonnossa liikkumisesta kiinnostuneita eri-ikäisiä ihmisiä, mutta eivät varsinaisia pro-liikkujia. Tällaiset liikkuivat lähinnä niillä osastoilla, missä olivat välineet ja tarvikkeet. Messut ovat erinomainen markkinointifoorumi, mutta osaston olisi oltava pääväylien varrella ja välinevalmistajien läheisyydessä, missä suurimmat kävijävirrat liikkuvat.

Osaston tulee myös olla näyttävä ja aktiviteettimessujen henkeen stailattu, pääteemoihin keskittyvän tuotetarjonnan lisäksi. Kokemuksen perusteella Suomea ei juuri tunneta, siksi Suomen sijaintia ja kulkuyhteyksiä Helsinki-Vantaan lentokentältä matkailukohteisiin pitää varautua esittelemään.

Tuotteista ja palveluista on oltava selkeää infoa ja ostettavia tuotepaketteja. Matkailuyritysten lisäksi erinomaisia vetonauloja olisivat suomalaiset maailmalla jo tunnetut välinevalmistajat.

Se on varmaa, että liikuntamatkailun kasvu vain kiihtyy. Kouvolan seudulla on erinomaiset mahdollisuudet ottaa tästä kasvusta oma siivunsa. Erään brittiläisen matkanjärjestäjän mukaan Kouvolan etuja ovat muun muassa sijainti lähellä Helsingin lentokenttää sekä Repoveden, Mustilan ja Verlan alueet aktiviteetteineen.

Kouvolan seutu on turvallinen kohde lapsiperheille monipuolisine majoitusmahdollisuuksineen hotelleista mökkeihin sekä Pietarin junayhteys yhdistelmämatkalle. Tätä mahdollisuutta on kv-markkinoinnissa tuotava esille entistä paremmin.