Asuntomessut 2019: Nyt sisustetaan pihoja ja puutarhoja

Pihasuunnittelija Maritta Vuorisella on Kouvolan asuntomessualueella neljä pihakohdetta. Tämänhetkinen trendi on suuri, olohuoneen jatkeena toimiva terassi. Trendejä ovat myös ekologisuus, hulevesien hyödyntäminen ja rohkeampina valintoina näkyvä asiakkaan persoonallisuus. 

”Tottahan asuntomessukohteissa kaikki tehdään vielä vähän huolellisemmin, innovatiivisemmin ja kokonaisvaltaisemmin”, kertoo sekä piha- että sisustussuunnittelijana työskentelevä Maritta Vuorinen.  

”Tavoitteena on tietysti tyytyväinen ja ilahtunut asiakas, kuten myös messuvieras ja mediakin. Omalle yritykselleni toivon asuntomessujen tuovan tunnettuutta ja lisää työtilauksia!” 

Pihasuunnittelussa prosessi käynnistyy asiakkaan toiveiden kuuntelemisella. Suunnittelija käy katsomassa kohteen, kirjaa asiakkaan toiveet ja tekee tarjouksen.  

 

Persoonallisuus saa näkyä 

”Tarjouksen hyväksymisen jälkeen suunnittelen ensin pihan toiminnot eli muun muassa oleskelualueiden, käytävien ja kasvien paikat. Samalla teen jo kasviehdotuksia. Esittelen luonnoksen asiakkaalle ja täydennämme yhdessä suunnitelmaa. Pikkuhiljaa pihasuunnitelma valmistuu”, kertoo Maritta Vuorinen. 

”Nyt halutaan sisustaa sisätilojen ohella myös pihoja ja terasseja. Johtolankoina ovat ekologisuus ja kiertotalousajattelu. Moni haluaa myös hyödyntää hulevedet sadepuutarhaksi. Väritkin ovat tärkeitä: muotivärit näkyvät pihalla ja puutarhassa esimerkiksi kalusteissa, tekstiileissä tai ruukuissa. Ylipäänsä asukkaiden persoonallisuus saa nyt näkyä rohkeampien valintojen kautta.” 

Asuntomessukohteissa Maritta Vuorinen auttaa myös terassikalusteiden ja kesäkukkien valinnoissa.  

Tutustu yritykseen:  Vihertähti

 

Asuntomessut 2019 -juttusarjassa esittelemme kouvolalaisista yrityksiä, jotka tarjoavat palvelujaan ja / tai tuotteitaan asuntomessualueella tai Kouvolassa asuntomessukesänä vieraileville.

 

Teksti ja kuva: Kirsi Markkanen, Kouvola Innovation Oy