Asuntomessut 2019: "Meillä on molemmilla palo yrittäjiksi"

Kävelykatu Manskilla sijaitsevan Ravintola BASE kitchen & loungen toiminnan kulmakivinä ovat laadukas ruoka, hyvä palvelu ja raaka-aineiden satokausiajattelu. Asuntomessukesän toivotaan vauhdittavan kesän alussa avautuneen ravintolan toimintaa. Kouvola ei paikkana ollut yrittäjien suunnitelmissa, mutta siitä tuli paras kotikaupunki Mohellin perheelle. 

Emmi Mohell innostui Kouvolasta pari vuotta sitten, kyläillessään puolisonsa Sannan kanssa Kouvolassa asuvien ystävien luona. ”Minä olin viihtynyt hyvin Helsingissä jo 10 vuotta, vaikka elämä kahden pienen lapsen kanssa olikin hektistä”, kertoo Sanna Mohell.  

Niin kuitenkin tapahtui, että pian Emmi Mohell oli Kouvolassa työhaastattelussa ja päätös mahdollisesta muutosta piti lopulta tehdä nopeasti. Niinpä puoliso muutti edeltä ja Sanna lasten kanssa kolmen kuukauden kuluttua. Koti perustettiin omakotitaloon Vahterossa, Sannan opinnot jatkuivat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa Xamkissa. 

”Vastustin aluksi Kouvolaan muuttoa jyrkästi, koska meidän oli pitänyt yhdessä perustaa Helsinkiin ravintola. Olin sitä varten aloittanut tradenomiopinnotkin”, Sanna Mohell kertaa. 

Haave kuitenkin toteutui Kouvolassa. Toukokuussa 2019 pariskunta avasi Kouvolan keskustassa ravintola BASE kitchen & loungen. 

 

Ihmisten positiivisuus ja avarakatseisuus yllättivät 

Perhe on nykytilanteeseen enemmän kuin tyytyväinen. 

”Eihän tässä ole kuin hyviä puolia: Kouvolassa on lapsiystävällinen ympäristö ja arki. Luonto”, luettelee Sanna Mohell.  

”Joku jopa kertoi Kouvolan olevan Suomen tilastollisesti lämpimin kaupunki.” 

Kouvolassa perheeseen on syntynyt myös kolmas lapsi.  

”Kouvolassa meidät on yllättänyt ihmisten positiivisuus ja avarakatseisuus.” 

Mohellit toteavat, että ilman tukiverkostoa lapsiperheen elämä on ajoittain pienten tulipalojen sammuttelua. Arkea helpottaa kuitenkin välimatkojen lyhyys. Ennen työtapaamista ehtii muutamassa minuutissa toimittaa päiväkotiin lapsen kotiin unohtuneet ulkohousut, kun ei tarvitse juuttua ruuhkaan. 

 

”Olemme toisiamme täydentävä tiimi” 

”Huomasimme aika pian, että Kouvolasta saa kyllä hyviä burgereita, mutta sellaiselle ravintolalle, jossa asiakas saa palvelua pöytään, ruoka on itse tehtyä ja jossa kuulee jutella, tuntui olevan tilausta,” kertoo Sanna Mohell. 

”Meillä on kummallakin synnynnäinen palo yrittäjäksi. Olemme tiiminä sellainen, että täydennämme toinen toisiamme.”  

Kun ravintolalle ei heti löytynyt sopivaa liiketilaa, perustivat Mohellit ensin yrityksen, joka tarjosi a´la cartea koteihin.  

”Kun sopiva liiketila sitten löytyi ja rahoitus oli kasassa, oli meillä lopulta neljä kuukautta aikaa toteuttaa liikeidea”, muistelee Sanna Mohell. Aikataulu oli haaste ja remontti kallis.  

BASE kitchen & loungea rakentaessaan Mohellit ovat tehneet yhteistyötä useiden paikallisten yritysten kanssa, jotka kaikki ovat löytyneet suositusten kautta.  

”On ollut ilo asioida paikallisten pk-yritysten kanssa. Olemme saaneet henkilökohtaista ja joustavaa palvelua todella monelta taholta.” 

Entä nähdäänkö Mohellin lapsiperhettä koskaan Hesessä tai Mäkkärissä? 

”Kyllä, todella useinkin! Kukaan ei ole vielä perustanut terveellisen ruoan drive-inniä! Siinä liikeidea, jonka saa varastaa”, nauraa Sanna Mohell. 

 

Asuntomessut 2019 -juttusarjassa esittelemme kouvolalaisista yrityksiä, jotka tarjoavat palvelujaan ja / tai tuotteitaan asuntomessualueella tai Kouvolassa asuntomessukesänä vieraileville.

Teksti Kirsi Markkanen, Kouvola Innovation Oy, kuva Lukas Pearsall.