Anu Kärkkäinen haastaa yhdistysväen: ”Kouvola tarvitsee isoja tapahtumia”

Maaliskuusta lähtien VisitKouvolan kokousmatkailupäällikkönä työskennellyt Anu Kärkkäinen näkee nyt jo selkeästi, että kokous- ja tapahtumaosaamista pitää Kouvolassa koota tulevaisuudessa yhteen paikkaan. 

Tällä hetkellä asiakas, joka haluaa tuoda oman alansa tapahtuman kaupunkiin, joutuu soittamaan jopa kymmeniä puheluita.

”Kouvola tarvitsee pisteen, jossa kaikki tarpeellinen tieto olisi saatavissa yhdeltä luukulta. Monessa muussa kaupungissa vastaavanlainen palvelu jo on. Kouvola antaa tässä turhaan tasoitusta kilpailijoilleen.”

Isoja tapahtumia ja medianäkyvyyttä

Kärkkäinen huomauttaa, että Kouvolaan mahtuu ja Kouvola tarvitsee valtakunnallisia, isoja tapahtumia, jotka myös näkyvät mediassa.

”Julkisuus rakentaa kuvaa vireästä ja tapahtumarikkaasta seudusta. Haastankin kaikki johonkin kansalliseen tai kansainväliseen järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon kuuluvat seudun asukkaat hakemaan oman harrastus- tai ammattialansa tapahtumaa Kouvolaan! Näin saamme ympärivuotisen kokousmatkailun kasvuun alueella.”

Tuote kunnossa!

Ensi töikseen Anu Kärkkäinen lähti Kouvolassa tapaaman seudun kokous- ja tapahtumamatkailuyrittäjiä. ”Olen tavannut yrittäjiä ja tutustunut täällä tarjolla oleviin kokous-, juhla-, majoitus ja oheispalveluihin. Olen saanut yrittäjiltä suoraa palautetta ja kyennyt muodostamaan kuvan Kouvolan seudun lähtötilanteesta.”

”On ollut ilo kuulla yrittäjien kertovan, että heidän vahvuutensa on asiakaspalvelussa ja hyvässä ruokatuotteessa.”

Potentiaali esiin

Kärkkäinen muistuttaa, että Kouvolan seudulla myös hintataso on edullinen ja kaupunki on helposti saavutettavissa. Lisäksi tarjontaa on suhteellisen paljon. ”Esittelimme vastikään Kouvolan tarjontaa pääkaupunkiseudun sihteereille, jotka olivat yllättyneitä huviloistamme ja kartanoistamme. Meillä on potentiaalia, sitä pitää vain aktiivisemmin markkinoida.”

Pienoinen puute kuitenkin löytyy.

”Tällä hetkellä Kouvolasta löytyy runsaasti tilatarjontaa alle 150 henkilön ryhmille, mutta isommille ryhmille ei tahdo löytyä paikkaa istumaillallisen järjestämiseen. Monipäiväisisissä tapahtumissa erilaiset iltajuhlat, palkinto- ja gaalatilaisuudet ovat olennainen osa ohjelmaa”, huomauttaa Kärkkäinen.

Paikka suuren joukon istumaillallisille ja Kouvolan oma kokous/tapahtumapalvelu. Näillä eväillä Kouvola pääsisi jo pitkälle.

”Kaupungin elinvoimaseminaarissa äskettäin palvelupistestä käytettiin nimeä sallimustoimisto. Sellaisen puolesta liputan täysillä!”